Partei, mille eesmärgiks on internetiprivaatsuse tagamine ja iganenud autorikaitse ning patendisüsteemi muutmine, asutati 2006. aastal. Viimasel ajal on partei kogunud toetust inimeste seas, kes arvavad, et meediatööstus tahab liiga jõuliselt kontrollida inimeste elusid, vahendab The Inquirer.

Plahvatuslikult kasvas partei liikmeskond pärast 17. aprillil Stockholmi kohtus langetatud otsust, millega mõisteti vangi neli maailma suurima bitttorrenti keskkonna The Pirate Bay eestvedajat.

Arvamusküsitlused näitavad, et partei kogub valimistel 5,5 - 7,9 protsenti häältest. Ühe koha tagaks europarlamendis nelja protsendi valijate toetus.

Rootsi ajakirjandus on välja toonud sellegi, et nö tavalised parteid pole Piraadilahe kohtuprotsessile ja noorema põlvkonna inimeste meelsusele tähelepanu pööranud või pole meelsuse suunda märganud, mistõttu on Piraadipartei saavutanud sedavõrd suure populaarsuse.

Eurovalimistele suur osa rootslastest tõenäoliselt ei lähe ja nii võib noorte protestihäälte najal parlamenti saada ennekuulmatul viisil Piraadipartei, mis meediatööstuse jaoks võib tähendada korralikku hoopi.

Ühtekokku valitakse Rootsist europarlamenti 17 saadikut.