Põhjus, miks kaamerad ei tulnud kohe müüki, on ka põhjus, miks Fusion erineb paljudest teistest 360 kaameratest – OverCapture-tarkvara ei olnud täielikult valmis, kirjutab Digitest.ee.

Antud tarkvara võimaldab 360-materjalist võtta välja mitte-360 video ehk teha ta tavaliseks videoks. Ei pea kasutama mitmeid kaameraid, et saada kõike peale. Ei pea kaamerat suunama, vaid valid ise hiljem sobivad kaadrid.

GoPro ei ole esimene, kes selle peale on tulnud või seda teinud (näiteks Rylo 360 kaameral ja ka Ricoh Theta V kaameral on ka selline tarkvara), kuid nad on suutnud selle teha populaarseks tänu heale brändingule.

Ning koos väga kvaliteetse pildiga olen ma avastanud ennast Fusionit kasutamas rohkem kui ma kunagi oleks arvanud. Ja peale 2,5 kuud kasutamist saan rääkida ta headest ja vigadest.

Kui kirjeldada kellelegi GoPro Fusionit ja öelda, et see on lihtsalt 360 kaamera, siis on see eksitav. Ta on palju muud. Näiteks suudab ta nutika optika lahenduse teel (asümeetriliselt asetsevad läätsed) kaotada ära pulga, mille otsas ta on.

See jätab mulje nagu sinuga oleks kaasas autonoomne droon, kes sind filmib. Asümmetrilised läätsed on ka head parema „õmbluse“ jaoks ja see toimib suurepäraselt.

Kaameraga tuleb kaasa käsistatiiv ehk Fusion Grip, nagu GoPro seda nimetab. See on kaamerale superlisa, kuna ta on täpselt õige pikkusega, eriti kui tõmmata ta pikaks lahti.

Just selle pikkusega suudab ta pulga ära kaotada, jättes samas su käe n-ö rusikasse. Grip käib ka lahti kolmjalaks ja on mõnusalt kummise pinnaga.

Samuti on kaameral suur aku. Umbes kaks Hero6 akut ning on samamoodi vahetatav. Järjest saab ühe akuga umbes 70 minutit filmida (oleneb muidugi väga paljudest teguritest nagu seaded, temperatuur jms). Siiski soovitan mitte jutti pikalt salvestada. Miks? Sellest natuke hiljem.

Fusion ise võrreldes oma rivaalidega nagu Garmin Virb 360, Ricoh Theta või Rylo on suurem ja kõrgem, mis otseselt pole just miinus, kuid kui ta kinnitada näiteks kiivri peale, siis näed ikkagi päris totter välja.

Küll aga on GoPro Fusion ise ülesehituselt nagu Hero6 või Hero5 või isegi uus Hero. Kaks nuppu, sobib enamikele lisadele ja kinnitustele, robustne, veekindel ja väike LCD ekraan ees.

Suurt puutetundlikku displeid tal pole, kuna ta filmib niikuinii kõik peale – pole, mida kadreerida. Kaks nuppu töötavad hästi ning LCD kaudu saab navigeerida kahe nupuga ilusti mööda menüüd. Kes mäletavad, siis vanemad GoPro kaamerad täpselt nii toimisidki.

Samuti on tal ka häälkäsklused, mis on küll inglise keeles (saab panna ka vene keele), kuid toimivad väga hästi ja on väljasirutatud pulga otsas oleva kaamera juhtimiseks päris mõnusad.

Tegelikult ei erinegi Fusioniga filmimine tavalise GoProga filmimisest, kui välja arvata, et kaamerat ei pea suunama – kõik jääb peale. Ja see on teoorias lihtsam kui päriselt, sest oled ju harjunud millegi poole kaamera suunama.

Küll aga peab siiski meeles pidama, et kui soovid midagi või kedagi filmida, siis maksab ikkagi üks lääts selle poole hoida, eriti esimene (see pool, kus ka displei on), sest kui näiteks panna 360-materjal YouTube'i üles, on see koht automaatselt ees.

Samuti suunates üks lääts subjektile, ei ole subjekti peal õmblusjooni, mis olenevalt tingimustest võivad esineda.