Selles postituses jagan ma teiega paar nõuannet, kuidas panna telefoni aku kiiremini laadima, kirjutab ajaveeb The Technorat.

Seadme laadimise kiirus oleneb üldjuhul kahest faktorist: kui suurt voolutugevust laadija/USB pesa kannatab ning kui suurt laengut tahab seade korraga saada.

USB-pesade maksimaalne voolutugevus on üldjuhul 500 milliamprit, USB 3.0 pesa 900 milliamprit.

Laadimisseadmed suudavad edasi anda voolu tugevusega 0,5 kuni 2,1 amprit. Kuid need näidud võivad olla teoreetilised, ning kleebis laadijal ei taga seda, et seade saab just sellise voolutugevusega elektrienergiat.

Seadme laadimiskiirus oleneb ka sellest, kuidas on seade ehitatud ning seadistatud.

Kui seade pannakse laadima USB-pesa või laadimisseadme kaudu, võtab seade ühendust USB kontrolleriga, mis asub pesas või laadimisseadmes või siis loeb ise voolu tugevuse üle.

Nende andmete põhjal otsustab seade, kui palju energiat ta endale tahab ning seega kui kiiresti hakkab aku kõhtu täis saama.

Kuid küsimus on nüüd selles, kuidas seade otsustab, milline ports elektrienergiat on paraja suurusega. See maht võib täiesti oleneda seadmest.

Kuigi on olemas teatud standard, ei pea iga tootja sellest kinni. Näiteks iPhone'i puhul täitub aku maksimumkiirusel, kui seade on ühendatud Apple'i arvutiga või kasutatakse seadme ametliku laadimisseadet.

Kasuta ametliku laadimiseadet

Tänapäeval on laadimisseadmed enam-vähem universaalsed: ühe laadijaga saab toita nii telefoni, tahvelarvutit kui ka kasutajat (proovige juhtmeots vastu märga keelt panna), ning samuti saab eri seadmete akusid laadida USB-pesasid kasutades.

Kuid selleks, et seade saaks laetud maksimaalsel kiirusel, tasub kasutada seadmega kaasavaraks antud laadijat.

Kasutades aku laadimiseks USB-pesa, tasub paigaldada arvutisse vastav draiver, mis tuleb ka üldjuhul seadmega kaasa või mille saab internetist alla laadida.

Võimalusel kasuta suurema voolutugevusega laadijat

See nõuanne läheb natuke vastuollu eelneva nõuandega, kuid kui teil on vaja hädaolukorras kiiresti seadme aku laadida, ning teil on sahtlipõhjas suurema voolutugevusega laadija, siis kasutage seda.

Seadme aku täitub kiiremini, kuid samas ka aku eluiga lüheneb kiiremini.

Eelista laadimisseadet

USB-pesast laadimine võib olla kergem ning käepärasem, kuid juhul, kui oluline on laadimise kiirus, siis tuleb laadimisel eelistada USB-pesale traditsioonilist akulaadijat.

Esiteks ei saa seade USB-pesa kaudu maksimaalset voolutugevust ja teiseks, ühendades seadme arvutiga, tahavad mõlemad seadmed hakata tegema tuhandet muud asja lisaks aku laadimisele (sünkroniseerimine, andmevahetus).

Lülita seade laadimise ajal välja

See on arvatavasti seadme kasutaja jaoks kõige hirmutavam ja ebameeldivam nõuanne. "Miks ma peaksin oma telefoni välja lülitama?", "Aga äkki tahab keegi minuga vahepeal ühendust võtta?"

Kuigi see võib olla mitte just kõige meeldivam nõuanne, millest kinni pidada, on see kõige efektiivsem viis akut kiiresti laadida.

Väljalülitatud seade ei ürita teha mustmiljon asja korraga ning keskendub vaid ühele: aku täitmisele.

Lülitage välja ebavajalikud funktsioonid/ pange telefon lennuki režiim

Meie pisikesed mobiilsed seadmed on väga usinad kontakti otsima ning kõigiga suhtlema. Need otsivad pidevalt midagi, olgu selleks raadiosignaal, WiFi-signaal, 3G/4G signaal või indiaanlaste lõkkesignaal. Selline usin otsimine kulutab akuressurse ning see teeb laadimise aeglasemaks.

Kui te ei taha seadet välja lülitada, siis tasub sulgeda kõik rakendused, GPS-i, Bluetoothi ning 3G/4G moodulid, mis on peamised energiaparasiidid. Lisaks on soovituslik panna seade lennuki režiimile.

Kui teil on siiski vaja kõnesid teha, siis seadke ekraani valgusrežiim miinimumtasemele. Ekraan on ka paras akuenergia-röövel.

Eemalda seadme ümbris/kaaned

Mobiilsetes seadmetes olevad liitiumioon akud töötavad paremini ning saavad täis kiiremini just madalatel temperatuuridel, seepärast on arukas laadimise ajaks seadmelt "üleriided" ära võtta, et kuumus saaks seadmest kaugemale levida ning et jahe õhk pääseks ligi.

Suvekuudel, mil toatemperatuur võib tõusta üle 30 kraadi, tasuks seadmele leida mõni mõnusalt jahe nurk.