Forte kirjutas novembri alguses, et esimese 5G telefoni loodab vähemalt Euroopas müügile tuua popp Androidi telefonide tootja OnePlus.

See plaan on endiselt jõus, aga nüüd on teada, et OnePlusi esimene 5G-pääsuke võib maksta 100 eurot rohkem kui praegune lipulaev 6T. Ehk täpsemalt 650 eurot.

Aparaat kasutab kõmu põhjal Snapdragon 8150 protsessorit ja sama firma 5G modemit X50.

Järgmisel aastal ilmuv OnePlus 7 peaks olema seevastu "tavaline" telefon, mis kuni 4G andmesidet kasutab. Tootja hakkab selle kohta infot jagama ilmselt järgmise aasta esimeses veerandis.

Samsung

Maailma suurim telefonitootja Samsung ei looda enam 5G telefoni enne kõiki teisi müügile tuua, küll aga on selle esimest 5G-mudelit puudutavad kõlakad isegi põnevamad kui OnePlusi puhul.

Samsung väljastab igal kevadel jätkumudeli tippsarjale Galaxy S ja kuna 2019. aastal jõuab see mudelinumbrini 10, siis on oodata sellest kõlaka järgi lausa kolme-nelja varianti.

Neist kaks on "tavalised" ehk näiteks S10 ja S10+ ekraanisuurustega vastavalt 5,8 ja 6,4 tolli. Seevastu kolmas sisaldab kolme sensoriga tagakaamerat ja neljas pakub 5G andmesidet.

Lisaks uue põlvkonna mobiilsele internetile oleks sel neljandal eriti massiivne 6,7-tolline ekraan ja kokku kuus kaamerat (usutavasti neli taga ja kaks ees, või kolm ees ja kolm taga).

Samsung kaaluvat ka võimalust lasta telefonil teisi nutiseadmeid juhtmeta laadida. Seda pakub seni ainult üks telefon, Huawei uusim tippmudel Mate 20 Pro.

Mis täpselt tulekul, peaks selguma veebruari keskel spetsürituse raames. Seni levib info ainult kõlakate tasandil.