Hiinas loodud, aga rahvusvaheliseks kasvanud telefonitootja OnePlus on tuntud eelkõige flagship killer'ite ehk hea hinnaga tippklassi telefonide poolest.

Näiteks nende uusima mudeli 6 odavaim variant maksab 519 eurot, mis on selle üldist kvaliteeti ja põhinäitajaid arvestades lihtsalt isuäratav.

OnePlus on väljastanud samas ainult ühe telefoni, mida võiks tippklassi-seadme asemel nimetada keskklassi kuuluvaks: 29. oktoobril 2015 müügile jõudnud X.

X esindab telefonivallas üldse populaarseid nn minitelefone, mis tähendab tippmudeli nuditud varianti (kõige edukam "minide" tootja on vast Sony).

X on OnePlusi ainsaks keskklassi-telefoniks jäänudki, kuigi austajad on ikka lisa palunud. Firma tegevjuht Pete Lau aga põrmustas nende lootused teatega, et nad jäävad lähitulevikus oma senise tegevusstrateegia juurde. See tähendab, et enne 2021. aastat X-i troonipärijat ilmuda ei saaks.

Asi on selles, et OnePlus on endiselt suhteliselt väike tootja, nii et korraga mitme mudeli tootmine oleks raske - mõistlikum on iga aasta uus tippmudel välja anda (ja võib-olla iga aasta lõpus selle veidi täiustatud variant juurde lisada).

Lisaks loobub OnePlus oma kõigi varasemate mudelite tootmisest, nii et alles jääb ainult hetkel uusim ehk mudel 6. See olla samuti rahateenimise mõttes palju mõistlikum kui mitut tootmises hoida.

Tootja koduleht oneplus.net pakubki hetkel ainult uusimat aparaati. Kes tahab mõnda varasemat, peab nn musta turu või edasimüüjate allesolevate laojääkide peale lootma jääma.