Popp telefonitootja OnePlus on oma tänavuse tippmudeli kohta maininud ainult selle nime (5) ja kasutatavat kiipi (Qualcommi hetkel vägevaim Snapdragon 835), aga mitte näiteks ilmumisaega või muid põhinäitajaid.

Veebis keerlevate kõlakate põhjal toimuvad seadme esmaesitlus ja OnePlusi e-poes müügilesaabumine 15. juunil.

Nüüd teame ka, et 5 on mõõtmetelt võrreldav firma viimase telefoniga 3T, kuigi on nõksuke väiksem. (3T mõõtmed on 152,7 x 74,7 x 7,35 millimeetrit.)

Seda saab järeldada OnePlusi Twitteri-kontol 1. juunil avaldatud säutsu järgi, mis viitab, et uus mudel asub pildil selgelt nähtava 3T varjus.

OnePlusi juhatuse esimees Pete Lau on viidanud, et OnePlus 5 on ilmumise ajal kõige õhem nutiseade (täpselt pole selge, kas firma tootevalikus või üleüldse). Sellest võib järeldada, et isegi õhem kui 7,35-millimeetrise pihaga 3T.

Kuna kõik eelnev tundus paljude jaoks ehk frustreerivalt laialivalguv, siis lõpetan käesoleva uudise igaks juhuks selge rõõmusõnumiga.

OnePlus kinnitas nimelt, et nende seni uusimad telefonid 3 ja 3T saavad kindlasti ka Android O (8.x) opsüsteemi alla laadida, kui see teadmata ajal (usutavasti hiljemalt tänavu sügisel) ilmub. Mõlemad jooksutasid ilmumise ajal Android Marshmallow'd (6.x).