Kui kuuldused sellisest telefonist omal ajal levima hakkasid, siis selgus, et sarnast lahendust katsetavad ka juba mitmed suured tootjad.

Hiina firma OnePlus on aga esimene läänes hästi tuntud telefonitootja, kes sellise aparaadi ka päriselt müügile tuua julgeb. Senised variandid on jäänud Aasia turgudele.

Ekraani alla paigutatud sõrmejäljelugeja saab endale OnePlusi järgmine nutitelefon, mille nimi on kinnitamata andmetel 6T.

OnePlus plaanis seda kasutada juba möödunud novembris väljastatud mudelis 5T, aga tehnoloogia polnud "küps" ja puudub see ka tänavusuvises mudelis 6.

OnePlus laenas lahenduse teise Hiina telefonitootja Oppo aparaadilt R17, kaks firmat on sama korporatsiooni omanduses ja vahetavad pudevalt disainiideid. Lahendus muudab telefoni tavalisest ainult 0,45 millimeetri võrra paksemaks, ehk siis peale vaadates ei pruugi märgata.

Miks sellise asja lisamine peaks firmadelt erilist julgust nõudma? Sest see ei toimi kuuldavasti siiski veel nii hästi kui tava-sõrmejäljelugejad, mis asuvad ekraanist eraldi. Suuremad tegijad pelgavad vast mainekaotust, kui peaksid vähem-kui-esmaklassilise asjaga lagedale tulema.

Sest loomulikult pakutaks seda kallistes seadmetes, mitte mingis 150euroses, mille puhul kvaliteedi-puudujäägid oleksid palju kergemini andestatavad.

On teatud võimalus, et Huawei jõuab läänes tuntud tootjana uue lahenduse pakkumisega OnePlusist ette.

Huawei näitab 16. oktoobril oma järgmist tipptelefoni Mate 20, mille kallis ja pigem haruldane erivariant Porsche Design Huawei Mate RS pakub kuuldavasti nii tavapärast kui ka ekraani alla (sisse) paigutatud sõrmejäljelugejat.

On siiski usutav, et OnePlusi mudel valmib rutem ja uudise pealkiri jääb tõele vastama.

OnePlus näitab oma uut telefoni usutavasti 17. oktoobril ja see võib kohe ka nende veebipoes müügile saabuda.

OnePlusi ekraani alla paigutatud sõrmejäljelugeja näeb kasutajale visuaalselt välja selline; lahenduse nimeks sai Screen Unlock (Foto: tootja)