"Keegi kasutas akvaariumit selleks, et kasiino võrku sisse pääseda ja kui see keegi juba sees oli, leidis ta sealt muid haavatavusi ning liikus võrgus edasi järgmistesse kohtadesse," ütles Darktrace`i küberintelligentsi ja analüüsi osakonna juht Justin Feir CNN Techile. Mingit suuremat kahju häkkerid siiski teha ei suutnud, Darktrace`i programm märkas kummalist tegevust ja tõkestas selle.

Akvaarium oli nutikaks tehtud ja netiga ühendatud selleks, et kalade toitmine ja nende elukeskkonnas heade tingimuste säilitamine toimuks automaatselt. Ometi sai sellest kasiino jaoks hoopis turvarisk.

Darktrace`i täna ilmunud raportis on kokku üheksa ebatavalist seadet, mis on erinevates korporatiivvõrkudes üllatuslikult turvariskideks osutunud. Darktrace ise toodab turvatarkvara, mis installitakse asutuse võrku ja mis monitoorib seal toimuvat - andmete vahetust erinevate arvutite vahel ning kasvõi seda, kui võrku ühendatud nutikas kohvimasin vee keema paneb. Märgates võrgus toimuvas mingit anomaaliat, teatab programm sellest turvatiimile.

Feir ütles, et eeldatavasti hakkab tulevikus ootamatutest paikadest küberrünnakuid veelgi tulema. "Praeguses küberkliimas peavad ründajad - on need siis kriminaalid või riiklikul tasandil tegutsevad - oma rünnakuid planeerides rohkem loominguliseks muutuma," sõnas ta.