Elioni domeenitoodete ärijuhi Päärn Braueri sõnul on praegu tagumine aeg oma veebidomeen ehk internetiaadress ümber registreerida, sest muidu ähvardab oht sellest ilma jääda.
Käesoleva aasta 5. juulist kehtib Eestis uus kord domeenide registreerimisel.

Domeeniregistri pidajatele nagu Elion ning Eesti Interneti Sihtasutus on üks suurimaid väljakutseid sellega seoses vana korra järgi loodud domeenide ümberregistreerimine, millega peab ühele poole saama 5. jaanuariks.

Domeenide suhtes, mis pole selleks ajaks ümber registreeritud, algatatakse kustutusmenetlus. Halvemal juhul võib see päädida selle kaotamisega, mis omakorda tähendab, et sama domeeni võib registreerida keegi teine.

Brauer kinnitas, et alust pole kuulujutul nagu säästaks registreerimise edasilükkamine kuidagi raha: „Registreerimine maksab ettevõttele ilma käibemaksuta 312 krooni ning 5. jaanuari saabudes seda uuesti tasuda ei tule.“

Silmas tuleks pidada, et enamasti saab sõltuvalt registreerimise viisist seda teha ettevõtte B-kaardil olev või ka tema poolt kirjalikult volitatud isik. Sellega on seotud suurem osa probleeme, millega antud teema raames Elioni poole pöördutakse.

Elioni klientidel on domeeni ümber registreerimine võimalik e-teeninduses, digiallkirjastatud taotluse kaudu e-kirja teel ning esindustes. Nendel, kes kavatsevad domeeni ümber registreerida Elioni kaudu palub Brauer silmas pidada, et 31. detsembrist 3. jaanuarini on Elioni e-teenindus suletud, et teostada euro tulekuga seotud uuendusi. Loe domeeni ümberregistreerimise tingimuste kohta täpsemalt Elioni ärikliendi veebist.

Kõige mugavam viis Elionis olemasolev domeen ümber registreerida on külastada e-teenindust aadressil www.elion.ee/eteenindus. Kogu protsessi peale kulub seal umbes kaks minutit.