Kõik seadmetootjad pole microSD headuses ja vajalikkuses siiski veendunud, näiteks Samsung eemaldas selle oma tänavustest tipptelefonidest Galaxy S6 ja S6 edge.

Suure Hiina nutiseadmetootja Xiaomi rahvusvahelise osakonna asepresident Hugo Barra selgitab aga, miks nemad eemaldasid microSD ühenduse osadest telefonidest ja miks nad leiavad, et see on kallimates seadmetes täiesti ebasoovitud külaline.

Tema argumente:

* microSD mälukaardi ühenduse lisamiseks tuleb loobuda teistest asjadest. Xiaomi uue telefoni Mi 4i puhul näiteks kasutama pisemat ja vähemvõimekat akut, tõstma hinda, muutma seadet veidi paksemaks ja loobuma ühest micro-SIM-i pesast (praegu on neid kaks).

* microSD kaartidel on palju eri talitlushäireid ja need võivad kergesti töö lõpetada.

* on üldine trend, et nutiseadmed ei saa enam microSD pesasid.

Kuna me elame odavate pilveteenuste ajastul, mil sadade gigabaitide või koguni terabaidi salvestusruumi hankimine on lihtne ja suhteliselt odav (palju saab isegi tasuta), pole tegelikult mälukaarti isegi vaja, lisab Forte.

Barra kokkuvõte: "Arvate, et ostate kvaliteetse Kingstoni või SanDiski kaardi, aga tegelikult ei saa seda. microSD kaardid võivad olla madala kvaliteediga, aeglased, vahel lihtsalt lõpetavad töötamise ja tekitavad palju eri probleeme...

Äpid sellel jooksevad kogu aeg kokku, kasutajate andmeid läheb kaduma – põhimõtteliselt palju kaebusi ja tarbijapoolset rahulolematust. Inimene hakkab telefoni süüdistama, tootjat, karjuma ja kisendama ja püüdma asja parandada. Palju asju, kuni lõpuks ütled: "Tead, võtaks SD kaardi korra välja ja vaataks, mis juhtub."."