See kingib tavamobiilidele LTE ehk 4G mobiilse interneti, mis lisab seni eelkõige nutiseadmetega seostatavad võimalused nagu netipangandus, striiminguteenused, VoLTE-telefonikõned jms.

205 Mobile Platform ehk 200-seeria kiibid on on nutiseadmetele mõeldud Snapdragon-kiipidega võrreldes muidugi tagasihoidlikumate võimalustega.

Sellise kiibi ümber saab koostada nuputelefoni näitajatega nagu:

* kuni kahe tuuma ja 1,1 GHz taktsagedusega protsessor, Adreno 430 graafika + OpenGL tugi, Snapdragoni turvaplatvorm

* toetab Linuxi põhist opsüsteemi

* kuni 480p ekraan (640 x 480 pikslit)

* 3 MP esi- ja tagakaamera, näitab 720p videot, salvestab 480p videot 30 kaadrit sekundis, tunneb failivorminguid .264 (AVC), MP4, VP8

* Cat4 LTE ehk 4G mobiili-internet kiirusega 150 Mbit/s alla ja 50 üles, toetab lahendusi VoLTE (telefonikõned 4G võrgu teel) ja Voice over WiFi (nagu internetikõne, aga wifi võrgu teel)

* kuni 45 päeva ooteaega, 20 tundi kõneaega ja 86 muusika esitamist pakkuv aku

* wifi n või a/b/g, Bluetooth 4.1, GPS/GLONASS/Beidou, aga ka Assisted GPS, OTDOA ja Low Power Geofencing and Tracking, FM raadio,

* 384 MHz töömälu (LPDDR 2 või 3), eMMC 4.5 välgu-andmeruum, MIPI-DSI liides, pin'ide poolest ühilduv Snapdragon 210/212-ga, kahe SIM-kaardi tugi

Kokkuvõttes võib nentida, et 205 Mobile Platform tõotab ühendada "kahe maailma parima". Ühelt poolt tähtsamad nutitelefoni võimalused, mis 4G mobiili-internetist sõltuvad; teisalt nuputelefoni odavus ja kauakestev aku.

Kiibid on juba tootmises, neid kasutavad telefonid võivad müügile jõuda kõige varem aasta teises veerandis. Hetkel suurima põnevusega oodatud nuputelefon Nokia 3310 muide LTE-d ehk siis 4G mobiili-internetti ei paku, Qualcommi uudsest platvormist rääkimata.

Paraku 205 Mobile Platformiga telefonide sihtgrupiks mõeldud arenevad turud nagu Ladina-Ameerika ja India. Loodetavasti pakub tootja neid või sarnaseid uuemaid kiipe ka lääne mobiilidele või odavnutitelefonidele.