Teenus on suunatud eelkõige riistvaratootjatele/müüjatele, kes saavad SUSE Linuxi baasil luua oma kohandatud distributsiooni, samas on see suurepärane võimalus ettevõtetele luua täpselt  vajadustega kohandatud tarkvarapakett.

Oma Linuxi-versiooni ehitamine algab malli valimisest. Põhjana saab kasutada kogukonna arendatavat openSUSE 11.1 ja SUSE Linux Enterprise'i 10. või 11. versiooni. Töölauakeskonnaks on valikus nii Gnome kui KDE, samas on oma distributsiooni võimalik asuda ehitama ka minimaalse Just Enough OS (JeOS) baasil. Eraldi tekstipõhised lahendused olemas oma serveriversiooni ehitamiseks.

Peale oma tarkvarakogumile nime andmist suunatakse kasutaja tarkvara allikate leheküljele, millel saab lisaks baaspaketile (JeOS , Gnome, KDE) lisada soovitud kontoritöö, veebi, multimeedia jms rakendused. Valik on tehtud kasutaja jaoks kategooriate (Office, Networking vms) suhteliselt lihtsaks ja konkreetsed programmid on reastatud populaarsuse järgi. Siiski on eelnevalt vaja teada, mis funktsionaalsus ühe või teise programminime taga peitub. Nende jaoks, kes on Linuxiga pisut lähemalt tuttavad, peaks asi olema suhteliselt lihtsasti mõistetav.

Edasi on võimalik määrata tarkvarapaketi keeleseaded. Olemas on ka eesti keele poolik lahendus (kuigi keskkond on ise ingliskeelne). Käivitusekraani saab muuta isikupärasemaks ehk võimalik on lisada oma taustapilt ja logo. Kui on soov lisada eraldi tarkvara, mida SUSE enda ligi 8000 ühikuline tarkvarahoidla ei paku, on sellekski võimalus.

Kõige lõpuks tuleb vajutada "Build" nuppu ja SUSE Studio loob kas otse kõvakettale kirjutatava tarkvarapaki, Live CD (.iso, nii süsteemi käivitamiseks ilma operatsioonisüsteemi eelnevalt paigaldamata kui kõvakettale paigaldamiseks) ja VMware või Xeni virtuaalsete masinate jaoks sobivad lahendused.

Igale soovijale on Novelli serverites oma distro ehitamiseks 15 gigabaiti ruumi ja ühte ehitatud paketti säilitatakse serverites seitse päeva, mille möödumisel küll fail ise küll kustutatakse, kuid andmed koostatud paki kohta jäävad alles ja nende baasil uue pildifaili tekitamine on mõne nupuvajutuse kaugusel.

Keskkond ise toimib üpris kärmelt. Tarkvarapakettide kokkupaneku kiirus sõltub täpselt kasutaja teadlikusest ja ca 500-megabaidine pakifail sündis serveris kuue minutiga. Enne paki allalaadimist saab oma operatsioonisüsteemist ja rakendustest koosneva komplekti "Testdrive" funktsiooni abil üle kontrollida - kuigi Suse Studio kontrollib ka ehitamise käigus jooksvalt programmide omavahelist ühilduvust ja annab soovitusi, millist lisatarkvara ühe või teise valitud programmi juurde veel vaja läheb.

Novelli ehk SUSE puhul on alati välja toodud (ja tõsiusklike Linuxi-sõprade poolt ette heidetud) hea ühilduvus Windows'i keskkonnaga, mis peaks eelkõige olema maasikaks ettevõtete jaoks.


SUSE Studio kasutamine on tasuta.