Mis värk on? Microsoft ostis Nokia mobiiliäri ära ja vastutab nüüd neile kuulunud Lumia seadmete eest... aga andis hiljuti välja samuti Nokia logo kandva mudeli 215 (arenevatele turgudele mõeldud odavfon).

Nokia ise, see algupärane soomlaste ettevõte, on aga samuti endiselt aktiivne. Nemad väljastasid 7. jaanuaril Hiina turule Androidi-tahvli N1.

See meenutavat disaini ja tehniliste näitajate poolest suuresti iPad mini 3. Ja kuigi tahvel on hiinamaalastele, kirjutavad sellest praegu meeleldi ka lääne tehnoloogiaajakirjanikud, kuna N1 osutus suureks hitiks.

Esimene partii sisaldas 20 000 eksemplari ja müüdi Hiinas kuuldavasti maha nelja minuti jooksul (veebis ostmise võimaluse abil muidugi).

Mis veel põnevam, Foxconn suutis tellitud teise partii möödunud nädalal välja paisata ning see müüdi läbi sama kiiresti, loetud minutite jooksul.

Teise partii suurus pole ametlikult teada, nii et raske öelda, kas nõudlus on natuke langenud või pigem kasvanud. Arvestades, et Nokia enam miskipärast täpset numbrit ei öelnud, võib küüniliselt eeldada, et partii oli väiksem. Miks muidu numbrit korraga varjata.

Foto: tootja

Mälu värskendamiseks tehnilised näitajad ka:

* 7,9tolline ekraan, 2048 x 1536 pikslit,
* Inteli Atomi kiip Z3580 (neli tuuma, 2,3 GHz),
* 8 MP taga- ja 5 MP esikaamera,
* 2 GB muutmälu, 32 GB salvestusruumi,
* Android 5.0 Lollipop,
* 5300 mAh aku.

Kui tahate nime suhtes asja veel segasemaks ajada, siis teadke, et N1 nimelise nutitelefoni väljastas ka hiinlaste elektroonikatootja Oppo; see juhtus 2013. a detsembris. Ja N1 on ka Sun Microsystemsi tarkvara-alane kaubamärk.