Ja voilà – Nokia tutvustas hiljuti oma uusi tooteid, mis pole teps mitte telefonid, vaid hoopis internetiühendusega kaal ja vererõhumõõtja!

Millest säärane ootamatu samm? Lugu selle taga on paraku igavam kui esmalt tunduda võib.

Nokia Technologies ostis nimelt möödunud aasta juunis 170 miljoni euro eest Prantsusmaa firma Withings, mis tootis internetiühendusega tervisevidinaid, ja liitis selle oma digitervise-osakonnaga.

Segaduse ennetamiseks tasub mainida, et:

* Nokia Technologies on meile ammu tuttava Soome firma Nokia osa,

* aga Nokia nupu- ja nutitelefone toodab iseseisev ettevõte HMD Global, mis omandas õigused seda kaubamärki kuni 2024. aastani kasutada (v.a Jaapanis)

Niisiis, see "päris" Nokia on Withingi äraostmise järel viimase nimest loobunud ja laseb prantsuse vidinameistritel edaspidi hoopis Nokia nime all connected- ehk interneti teel andmeid vahetavaid tervisevidinaid vorpida.

Selge? Selge! Vaatame Nokia tervisevidinaid siis lähemalt.
Nokia Body (Foto: tootja)

Nokia Body

Nokia Body on kaal, mis maksab ca 69 USA dollarit ehk ligi kaks korda vähem kui Withingsi senised, aga on samuti algelisem, sest mõõdab vaid kehakaalu. Saadud andmed edastab Bluetoothi või wifi teel mobiiliäppi.

Endiselt on saadaval ka kaalud Withings Body (uue nimega Nokia Body Plus, mõõdab kehakaalu ja -rasvaprotsenti) ja Withings Body Cardio (uue nimega Nokia Body Cardio, mõõdab kehakaalu, -rasvaprotsenti ja südame-veresoonkonna seisukorda). Aga nagu öeldud, need on kumbki ligi kaks korda kallimad.
Nokia BPM+ (Foto: tootja)

Nokia BPM+

on mudeliuuendus Withingsi senisele vererõhumonitorile, mis tuleb ümber käe keerata. See on pehmemast materjalist ja kompaktsemalt rullikeeratav, et näiteks kotis kaasa võtta.

BMP+ mõõdab vererõhku ja südame löögikiirust ja maksab 130 dollarit.

Ja lõpuks uus äpp

Nokia andis välja ka uue äpi Health Mate, mis suudab töötada nii kõigi seniste Withingsi toodete kui ka uute Nokia omadega.

Kasutajaliidest on Withingsi omaga võrreldes lihtsustatud ja lisatud on viis programmi, mis aitavad kasutajal end vormi ajada. Näiteks kui kaalu alla ei saa, võib äpp soovitada toidupäevikut pidama hakata.

Nokia tervisevidinad on juba saadaval suuremates veebipoodides nagu Amazon ja muidugi otse tootja kodukal Nokia.com.