Hetkel on Nokia tuleviku teemal levinud peamiselt kaks hüpoteesi: tahvel jõuab müügile ka teistes riikides ja tulekul on ka Androidi-nutitelefonid.

Mis kindel: Nokia järgmine moodsa tehnika alane toode on videokaamera, mida enamik meist osta ei jaksa. Või vähemalt ei raatsi.

See toode on kaamera OZO, mida firma tutvustas juulis ja mida nüüdsest on võimalik eeltellida. Esikpartii väljub tehasest 2016. aasta esimeses veerandis.

OZO pole mingi tavaline kaamera, vaid virtuaalreaalsus-videote (tuntud ka lühenditega VR-video ja 360 video) salvestamiseks mõeldud pill.

See tähendab, et OZO salvestab pilti täisringis enda ümber, nii et video vaataja võib pead pöörata kasvõi täisringi võrra ja ikka on seal midagi uut näha.

See omakorda tähendab, et salvestavaid üksuseid on tublisti rohkem kui üks, mis ei saa olla odav lõbu. OZO maksab 60 000 dollarit ehk ligi 56 800, millest eeltellija peab kohe välja käima 5000.

OZO sisaldab kaheksat sünkroniseeritud 2K x 2K kaamerasensorit. Need salvestavad videot 500 GB SSD kettale, kuhu mahub seda korraga kuni 45 minuti jagu. Ka heli on 360 x 360 surround.

Kaamerat saab eemalt juhtida Mac-arvuti rakenduse abil (opsüsteem olgu OS X 10.10 Yosemite) ja see toimib wifi teel. Mille kiirust ametlik näitajate tabel hetkel ei täpsusta.

Ega see tavainimestele mõeldud polegi, vaid pigem profikasutajatele tele- või videoäris. Aga kes tahab, saab igatahes osta.

Sealsamas on pakkumisel aksessuaarid ja lisaseadmed, et OZOtamine mõnusam oleks.