Kindel on see, et odavalt Watchi ei saa, kõige odavama variandi hind USAs on 349 dollarist. Selle rahaga saaks juba mingi hea odavama nutitelefoni!

Kus häda kõige suurem, seal pettus kõige lähemal. Müügivalmis on vähemalt juba üks Apple'i Watchi odav koopia Hiina tootjalt, mis oli tutvumiseks näha ka juba messil CES 2015.

Hiina firma Hyperdon näitas 6-9. jaanuaril Las Vegases toimunud maailma nimekaimal elektroonikamessil nutikella, mis on Apple'i Watchiga lausa äravahetamiseni sarnane. Nii välimuselt kui ka opsüsteemi poolest, mida seade kasutab.

Selle hankimiseks ei pea aga siseorganeid mustal turul maha müüma, vaid hind on õige taskusõbralik 27 dollarit.

Hyperdoni esindaja kinnitas, et seade on juba müügil nii Hiinas kui ka USAs, aga ei soostunud täpseid poode või kanaleid nimetama, mis seda pakuvad.

Otse CES-il sai neid ka hankida ja impulssostu tegenud ajakirjanikud on kommenteerinud, et asi paistab toimivat. Odavkella abil sai tõesti nii näiteks muusikat kuulata kui kõnesid vastu võtta.

Aga kes oleks üldse nii alp, et tahaks odavat koopiat kanda? Ilmselt ikka samasugused inimesed, kes on piisavalt albid, et nutikella eest vähemalt 349 USA dollarit välja käia – ainult muidugi vaesemad.

Ülaloleval fotol on muide tõeline Apple'i Watch. Mitte et odav koopia oleks kohe äratuntav, kui seda varsti kellelgi Mustamäe trollis randmel märkad.