3DS on ainulaadne nii 3D-graafikat pakkuva taskukonsoolina kui põhjusel, et ruumilise pildi nautimiseks pole vaja eriprille.

Forte kirjutas 3DS'ist mitteametliku info põhjal juba 24. märtsil (link lõpus), kui kõlakas ruumiliste visuaalidega taskukonsoolist üldse laialt levima hakkas.

Oli muidugi mõistetav, et algne info on poolik ja ebatäpne, sest ei pärine otse tootjalt. Siiski tuli vähemalt meile üllatusena, et aparaat on valmis ka 3D-filme esitama, siin sai Nintendo esimeste partneritena välja hõigata Disney, Warner Brosi ja Dreamworksi, kolm suurt ja tähtsat nime. 3DS teeb ja esitab samuti 3D-fotosid.

Riistvarast pole endiselt veel palju teada. Alumine ekraan on puutetundlik, suurem ülemine 3,5tolline, kaameraobjektiive on 3D-le mõeldes kaks. Juhtmevaba suhtlus toimib sellest hoolimata, mis mäng parajasti käsil, ja 3DS suhtleb teiste omasugustega ka "ilma teadmata".

Nintendo lubas üritusel ka seadet oma käega proovida, millest Engadgeti ajakirjanik edastas mõne minuti põhjal esmamuljed. Nimelt:

* Silmi pidi hetkeks kohandama, et ruumiline efekt mõjule pääseks, ja siis ei tohtinud eriti pead liigutada. Aga nägi tore välja.

* Uus analoogliugur vasakul meenutab üsna PSP samalaadset analoognuppu, aga on suurem, tekstuurita ja sõrmedele pisut talutavam. Ja mugav.

* 3DS tundub üldiselt täpselt nagu DS või DSi.

Võib öelda, et mängutootjad on 3DS'ile juba truudust vandunud, ja seni mainitud töösolevate teoste nimekiri on enam kui muljetavaldav. Paraku piirdubki info hetkel nimedega, mitte näiteks esimeste piltide, sisukokkuvõtte või ülevaatega, kuidas ruumilist pilti ära kasutatakse.

Nintendo on ootuspäraselt ise kõige rohkem 3DS-mänge välja hõiganud: „Animal Crossing“, "Kid Icarus Uprising", "Mario Kart", "Nintendogs + Cats", "Paper Mario", "PilotWings Resort", "Professor Layton and the Mask of Miracle", "Star Fox 64 3D", "Steel Diver", "Super Mario 3D", "The Legend of Zelda 3D"

Samuti jõuavad uuele konsoolile sarjad või muidu kuulsad teosed nagu "The Sims 3", "FIFA", "Madden", "Dead or Alive", "Ninja Gaiden", "Samurai Warriors", "Dynasty Warriors", "Final Fantasy", "Dragon Quest", "Kingdom Hearts", "Pro Evolution Soccer", "Metal Gear Solid: Snake Eater – The Naked Sample", "Contra", "Frogger", "Super Street Fighter IV 3D Edition", "Resident Evil Revelations", "DJ Hero 3D", "Saints Row: Drive-By", "Ridge Racer", "Dragon Ball", "Gundam", "Pac-Man&Galaga", "Super Robot", "Driver Renegade", "Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory", "Tom Clancy's Ghost Recon", "Assassin's Creed: Lost Legacy", "Batman", "LEGO", „BloodRayne: The Shroud", "Bomberman", "Etrian Odyssey", "Shin Megami Tensei", "Shin Megami Tensei: Persona", "Shin Megami Tensei: Devil Survivor", "Harvest Moon 3D", Harmonixi mingi rütmimäng, "Sonic", "Super Monkey Ball", "Carnival Games".

Mai seisuga on müüdud 128,9 miljonit DS-seadet (neli senist mudelit kokku) ja neile 718,5 miljonit mängu. 114 DS-seadme mängu on müünud üle miljoni koopia.

Vaadake liikuvat pilti ka: