3D-videomängundus on seni praktiliselt olematu, aga Sony plaanib sellele veel tänavu PlayStation 3 vahendusel hoo sisse anda. Nintendo teeb sama oma ülipopulaarse DS-taskukonsooli abil, mille järgmine mudel viib meid ruumilise pildi võluaeda.

Seadme esialgne nimi on 3DS ehk 3D + DS. See suudab lugeda olemasolevaid DS- ja DSi mänge. Tagasiühilduvus on Nintendo konsoolidel heaks tavaks.

Ilmumisaeg jääb hetkel lahtiseks. Tootja lubab selle turule tuua veel praegusel rahandusaastal (lõpeb 2011. a märtsis) ja tõotab rohkem infot anda juunis, kui USAs leiab aset tähtis E3-mängumess.

DS-pere seadmeid on maailmas ostetud seni umbes 125 miljonit eksemplari. Sinna kuulub hetkel neli isendit: alates vanimast DS, DS Lite, DSi ja DSi XL (LL).

Mitteametliku info põhjal on kuulda veel mõndagi:

1) 3DS kasutab Sharpi loodud parallax barrier LCD ekraani, mida Sharp ja Hitachi on Jaapani ja Korea turul katsetanud mobiiltelefonidel ja mis ei paista kõlbavat suurematele ekraanidele.

2) Ekraani suurus peaks olema diagonaalis alla 4 tolli, mis on võrreldav DSi omaga.

3) Kasutusel on mingid salapärased "3D kontrollkangid", mis võib tähendada lihtsalt analoogkange. 

4) Paranenud traadita side ülekanded ja akukestvus.

5) Lisandub vibratsioon.

6) Cambridge'i ülikooli 3D-paneelide ekspert Neil Dodgson usub, et 3DS toetub ruumilise pildi loomisel lenticular-lahendusele. Ekraanilahutus peab olema kaks korda kõrgem, et mängud näeks sama head välja kui Nintendo praegusel taskukonsoolil.

7) Analüütik Michael Pachter usub, et Nintendo sihib vähemalt DSi XLiga võrreldavat hinda (USAs 189 dollarit, Eestis vist üle 3000 krooni).