Ajaveeb M Kuubis kirjutab, et Euronicsi kauplustes hakkab Nintendo Switch maksma 349,99 eurot. Valida saab tavaliste hallide või punase ja sinise Joy-Coniga variantide vahel.

Juhul kui oled Euronicsi püsiklient, siis on sul võimalik seade eeltellida hinnaga 329,99 eurot.

Teisi Switchiga seotud toodete hindu samas poes (eurodes):

* The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 59,99, püsikliendi eeltellimus hind 53,99

* Teose eriväljalase (Limited Edition): 79,99 eurot, püsikliendi eeltellimus 71,99

* Switchi võimalusi tutvustav minimängude kogumik 1-2-Switch: 44,99, püsikliendi eeltellimus 39,99

* lisapaar Joy-Con-pulte: 79,99 eurot

* Nintendo Switch Pro pult: 69,99

* Nintendo Switchi kott (must, hall või sinine): 19,99

Forte kommentaar

Switch on liiga kallis! Sama raha eest saab hetkel juba Xbox One'i või PlayStation 4, mis on tehniliselt mitmekülgsemad ja võimekamad ning palju-palju laiema mänguvalikuga.

Või isegi Wii U, millele leidub samuti häid mänge ja millega saab kaasa üks-kaks teost. Hinnavaatlus.ee ütleb, et Eestis algavad konsooli hinnad umbes 319 eurost, mispuhul võib kaasa saada mängukomplekti Nintendo Land.

Euronicsis on saadaval kaks 339,99eurost Wii U komplekti, millest ühel on Mario Kart 8 ja Splatoon, teisel Super Mario Maker.

Switchiga mänge kaasa ei saa ja juurde oleks mõistlik osta veel üks Grip – selline, mis Joy-Coni pulte mitte ainult ei ühenda, vaid ka nende akusid laeb. (Kohe kaasasolev Grip ei lae.)

Gripi hind Eestis on veel teadmata, USA-s 30 dollarit, meil ilmselt siis 30 eurot.

Ideaalis võiks Switch maksta 200 eurot ja sellega oleks kaasas kogumik 1-2-Switch või koguni mingi juba ilmunud Mario või Zelda. Kõige värskem Zelda oleks muidugi liiga palju palutud...

Mainimata ei saa jätta ka, et Switchi mängude hinnad esindavad üldiselt pigem kõrgemat hinnaklassi ja konsooliga samal ajal ilmub üldse ainult viis mängu. Õnneks on põnevusega oodatud uus Zelda üks nendest.

Eestimaalasele pole sellest ehk hullu, aga lääne konsoolisõpra võib ehk häirida ka tõik, et Switch ei paku ilmumise järel kohe ühtegi videoäppi, (striiminguteenust ega -keskkonda). Nii et ainult mängud.