Selle aparaadi muudab eriliseks vee- ja põrutuskindel korpus, mis lubab fotosid pildistada kuni 15 m sügavusel vee all ning talub kukkumisi kuni 2 m kõrguselt, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Seni ei ole sellist võimalust pakkunud mitte ükski vahetatavate objektiividega digikaamera.

Veekindla korpuse juurde kuuluvad loomulikult ka spetsiaalsed objektiivid: NIKKOR 1 AW 11-27,5 mm f/3.5-5.6 ja NIKKOR 1 AW 10 mm f/2.8.

Neid veekindlaid objektiive ei saa kasutada teiste Nikon 1 seeria hübriidkaamerate ees. Küll aga saab Nikon 1 AW1 ees kasutada kõiki Nikkor 1 seeria hübriidkaameraobjektiive.

Nikon 1 AW1 hübriidkaamera on pigem kallima hinnaklassi fotoaparaat, mis pakub üsna head fotovõimekust just tõsisemale fotohuvilisele.

1" sensor pole muidugi just kõige suurem – sama suure pinnaga pildisensor on kasutusel näiteks Sony RX100 II kompaktkaamera sees.

Samas on aparaadil AW1 olemas PASM-särirežiimid, RAW-faili salvestamise võimalus, korralik videorežiim ja väga kiire sarivõtterežiim. Teravustamise peaks kiireks tegema kahesüsteemne autofookussüsteem.

Fotoloome poolest on uus aparaat niisiis väga sarnane 2013 jaanuaris esitletud Nikon 1 J3 hübriidkaameraga. Kere poolest on aga tegu täiesti uudse arendusega.

Kaamera enda metalne korpus on J1 korpusest umbes 1,5 cm igas suunas suurem ning koguni 55% raskem.

Kõik luugid on varustatud lukustusmehanismidega – välklamp ei ole mitte kaamera esiküljele fikseeritud, vaid aparaadi pealt välja kargav ning samuti 15m veekindel.

Režiimiketast sel kaameral kahjuks pole, samas on olemas sisseehitatud GPS ja nn käed-vaba juhtimisvõimalus (vajadusel saab aparaati juhtida seda kallutades).

Nikon 1 AW1 ei saa olema soodsate kaamerate killast. Koos 11-27,5 mm komplektobjektiiviga on selle aparaadi soovituslikuks jaehinnaks Euroopas määratud 875€.

10 mm lainurkobjektiivi ennustatav jaehind on 349€.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Photopointi ajaveeb.