Kanada firma Neptune Computer kavatseb aga kogu teema "pea peale" pöörata. Põhiosa kolib randmele ja üks lisaseade on veel.

Kuidas? Nende uus toode Neptune Duo koosneb kahest vidinast, Hub (ing jaotur) randmele ja lisaks Pocket (ing tasku), mille võid näiteks kotti susata.

Randmel kantavas Hubis on nutiseadmetega võrreldavad komponendid ja lahendused:

* neljatuumaline kiip,

* Android 5.0,

* 2,4tolline kaardus ekraan,

* LTE, WiFi, Bluetooth, NFC, GPS

Pocket on põhimõtteliselt kaasaskantav aku, aga sellel on nutitelefoni välimus ja ekraan. Et rahustada huvilisi, kes soovivad "traditsioonilist" kasutajakogemust.

Pocketil on 5-tolline ekraan ning kaks kaamerat (8 ja 2 MP). Seade ei käitu siiski kui nutitelefon, nii et "traditsiooniline" kasutajakogemus on antud juhul pildistamine ja info kuvamine. Viimane võib olla Pocketi kogutav info või siis see, mida Hub striimingu teel edastab.

Kahest tükist koosnev nutikella-kogemus on kahtlemata ebatavaline ja vaevalt ideaalne, nagu asjaga tutvunud on veebis märkinud. Hub tundub neile üsna kohmakas ja mitte kuigi atraktiivse välimusega, Pocket aga lihtsalt ebavajalik lisa.

Igatahes respekt Neptune'ile, et nad midagi uut üritavad, äkki selline ebatavaline toode on just vajalik, et nutikellade vallas silma paista.

Taust

Neptune Computer väljastas 2014. a jaanuaris nutikella Neptune Pine, mille jaoks kogus toetajaid ühisrahassaidil Kickstarter.

Kuigi kampaania osutus edukaks (siht oli saada 100 000 Kanada dollarit, tegelikult kogunes 801 224) ja toode ise nutikella kohta eesrindlikuks, pole sellest suurt hitti siiski kujunenud.