Sony on siiski vähemalt päritolult Aasiast, nii et neil on tänavu TSG eel suur üllatus varuks. Ja et ikka rohkem tähelepanu saada, tehti info avalikuks juba messi eel.

Sony kavatseb nimelt uut elu puhuda pihukonsool PS Vita alale, millest on kõmutatud juba mõnda aega ja mis toimub kahe sammuna.

Foto: tootja

Esiteks üllatav osa. Tulekul on 75-eurone "mikrokonsool" PS Vita TV, mis püüab nii PS Vita mängundust elustada kui ka rivaalitseda AppleTV (või muude digibokside) ja uute Androidi-konsoolidega.

Sony ei luba Vita TV-le uusi mänge, küll aga toetust ~1300 mängule, mis ilmunud eelnevalt PS Vitale, PSP-le ja algupärasele PlayStationile (ja nüüd viidud digikujule).

Löögina mõjub samas, et Vita puuteekraani kasutavad mängud Vita TV-le ei jõua, nende hulgas "Uncharted: Golden Abyss" ja "Gravity Rush".

Samuti olla see võimekas striimija-karbike, mis pakub ligipääsu popimatele teenustele nagu Amazon VOD, Hulu, Netflix jne. Jah, just kõik need, mida eestlased ei saa. Ahjaa, YouTube toetus on siiski ka.

Tulevikus saab Vita TVd kasutada lisaks abivahendina, et edastada PS4-st sisuvooge teisele ekraanile.

Seade on pisike (6 x 10 x 1 cm), seda saab kasutada PS3 puldiga DualShock 3, teleriga suhtleb HDMI kaudu. Karbis peituvad neljatuumaline protsessor, 1 GB muutmälu (seivide salvestamiseks), Bluetooth 2.1, WiFi 802.11 b/g/n, USB 2.0, Ethernet, mälukaardilugeja.

Vita TV ilmub 14. novembril, esialgu Jaapanis. Kui tahad samas pakis ka pulti DualShock 3, maksab ~75 euro asemel umbes 115.

Esmane vastuvõtt on kokkuvõttes väga soodne. Jaapani-Amazon olla Vita TV eeltellimused juba läbi müünud. Forbesi ajakirjanik on koguni nii kulmudel, et nimetab seda Sony progressiivseimaks tooteks pika aja jooksul.

Okei, põnevam osa sai läbi. Nagu ülalolev promovideo paljastab, ilmub värske mudel ka Vitast endast: 10. oktoobril ja esialgse info kohaselt vaid Jaapanis.

PCH-2000-s pole eriti midagi raputavat:

* eelmisest mudelist 20 protsenti õhem ja 15 protsenti kergem
* ümarama välimusega
* aku peaks mängimisele vastu pidama tunnikese kauem
* sisemine andmeruum kasvab kahekordseks (512 MB asemel 1 GB)
* samas OLED-ekraan asendati LCDga ja laadimine hakkab toimuma micro USB kaudu.