The Wall Street Journal tuli aga hiljuti lagedale paljastusega, et Apple tõesti tegeles sellise arendusega – kuni otsustas projekti pooleli jätta ja teostamata ideede sahvrisse tagasi saata.

Apple'i inimesed tegelesid teleri disainimisega ligi kümne aasta jooksul. Projekti enneaegse surma põhjuseks võib nimetada tapvalt heade idee puudust.

Keegi ei suutnud nimelt välja mõelda, mille väärtusliku poolest nende "kükloop" võiks massist esile tõusta.

Uudseid ideid võib mõistagi igaüks välja pakkuda, aga Apple tahab päris midagi uut turule tuua ainult siis, kui arvab, et see suudab "maastikku raputada" ja uusi trende luua. Seda on maailm neilt ootama harjunud ning seda on nad ka ise endilt ootama harjunud.

Apple kaalus küll paljusid lahendusi nagu 4K-resolutsioon, laseritega käigushoitav läbipaistev ekraan (laser-powered transparent display) ja kaamerad, mille küljes on sensorid FaceTime'i-kõne ajal rääkija näo jälgimiseks.

Lõpuks pidid projekti üle otsustajad siiski nentima, et midagi "haaravat" välja pakkuda ei ole.

WSJ usub, et Apple keskendub televallas neil päevil pigem õhema seksikama pihaga Apple TV digiboksile ja uue tele-veebiteenuse loomisele. Viimase kohta võib ametlikult midagi kuulda juunis ja seda näha sügisel.

USA börsimaailma legend, miljardäristunud leiutaja/ärimees Carl Icahn, kes on ka Apple'i suur-aktsiaosanikke, usub aga, et kuuldused Apple'i teleri surmast on alusetud. Ta ennustab, et firma sihib teleriturgu 2016. aastal. Põnev.