Ümbris kannab nime Smart Battery Case, sobib iPhone'i mudelitele 6 ja 6s, maksab Apple'i USA e-poes 99 dollarit. Saadaval halli ja valgena. Eesti edasimüüjate e-poodides ma hetkel seda müügil veel ei näe.

SBC ilmumise kohta ei leidnud ma ka uudist üheltki eesti keeles moodsat tehnikat kajastavalt saidilt. Küll aga huvitus asjast ingliskeelne meedia, kus juhtum ka üsna palju tähelepanu kogus.

Miks see tähtis on?

Miks mingi aksessuaari ilmumine tähtsaks osutuks? Esiteks pole Apple seni suvatsenud toota "nutikat" kaitsekesta, mis akukestvust pikendaks (see toimib tänu kesta peidetud lisaakule).

Küll pakuvad selliseid teised firmad nagu Belkin, mis aksessuaaridele ja pisividinatele rohkem keskendunud.

Teiseks mõjus veidralt, et toode loodi ainult kahele telefonile, millest üks ilmus pealekauba juba 14 kuud tagasi. Apple'i maailmas on see üsna pikk aeg.

Võib argumenteerida, et rohkem kaitset ja akukestvust vajavad uuematest iPhone'idest eelkõige 6 Plus ja 6s Plus. Need on kulukamad ning tarbivad suuremate ekraanide tõttu ilmselt rohkem akut kui 6 ja 6s.

Kolmandaks jäi üllatavalt paljudele "hambu" tõik, et nutikas kest muudab iPhone'id koledamaks. Nimelt lisab see telefoniseljale küüru nagu siin all pildil näete. Ja see küür ei meeldi osadele inimestele kohe üldse.

Foto: tootja

Tootja esindaja selgitab

Mõistlikud inimesed on ilmselt juba leppinud kurva tõsiasjaga, et kestad muudavad meie glamuursed, seksikad ja õhukesed nutiseadmed alati jurakamaks ja seega vähem ihaldusväärseks ja erekattekitavaks.

Aga kuna SBC on Apple'i toode, asi sellega ei piirdunud. Firma tippjuht Tim Cook on isegi vaevaks võtnud üldsusele spetsiaalselt selgitada, miks toode ikkagi selline välja näeb.

Cook ütles, et tema ei kasutaks sõna hump ("küür"), mida paljud seni on teinud, ja taolisel välimusel on tegelikult hea põhjus.

Nimelt on tavalisi akukestvust pikendavaid lisakesti raske telefonile ümber panna ja maha võtta. Kui aga paigutada lisaaku keskossa nagu Smart Battery Case'is, tekib tõesti nähtav kühm. Aga vähemalt on kesta kergem peale panna ja eemaldada.

Cook lisab, et kui iga päev telefoniakut laed, pole SBC ilmselt vajalik. Aga muidugi kulub selline asi ära näiteks reisil või matkamas või kellegi juures ööbides... siis on selle omamine päris nice.

Igatahes, kui soovid 6 või 6s-i Apple'i nutikama kesta sisse toppida, võib ühe laadimisega saada kuni 18 tundi kõneaega (LTE) ja kuni 20 tundi videoesitust. Need on tootja andmed.