Tegemist on kõige halvema majandustulemusega, mis Apple'il alates iPhone'i tutvustamisest olnud on. Ettevõtte juht Tim Cook tunnistas, et eesmärkide täitmine valmistab pettumust, kuid tõdes, et ettevõtet juhitakse ikkagi pikka perspektiivi silmas pidades ning majanduslikke mõõnaperioode tuleb kõigil ette.

Cook süüdistas kehvades majandustulemustes arenevaid turgusid, kuid tõdes, et ka arenenud turgudel ei vahetanud inimesed vanu telefone nii palju uute vastu, kui nad oodanud olid. Samuti mainis ta probleeme uute telefonimängude turule toomise süsteemi muutust Hiinas - nimelt tahavad sealsed võimud nüüd enne mängude turule toomist need põhjalikult üle vaadata. See on tekitanud viivitusi mängude turule toomises ning läinud Apple'ile nende hinnangul maksma hulga raha.

Erinevalt varasematest aastatest ei avalda Apple enam telefonide müüginumbreid. Mitmete analüütikute hinnangul on põhjuseks ülikehvad tulemused, mida Apple varjata üritab. Ka varasemalt on ettevõtte juhid tunnistanud, et selleaastaste iPhone'ide müügitulemused olid kehvad, eriti iPhone XS-i puhul. Seega, kuigi konkreetseid müüdud telefonide numbreid eelmiste aastatega võrrelda ei saa, viitab kõva müügikasumi langus ka vähematele müüdud telefonide arvule.

Seoses kehvade tulemustega ütles Tim Cook Reutersile, et õunafirma kaalub oma toodete hindade üle vaatamist. Cooki sõnul on mitmete valuutade hind võrreldes dollariga kukkunud ning seetõttu on Apple'i tooted osadel turgudel muutunud ülikalliks. Cook tõi probleemi ilmestamiseks näiteks Türgi, kus liiri väärtus langes eelmise aasta jooksul pea kolmandiku võrra. Samas ei kinnitanud Cook ühtegi teist riiki, kus hinnasula oodata võiks.