See on Sony vastus Nintendo Wiile, mis toetab žestitundlikku juhtsüsteemi kohe algusest ja kus see on põhivalik.

Tundubki tõtt-öelda üsna Wiimote'i moodi, aga tootja nimetab seda uhkelt liikumistundliku mängunduse uueks põlvkonnaks. Arvustused annavad peagi täpsemalt aru, kui palju see paika peab. PS Move'i ametlik ilmumisaeg on 15. septembril Euroopas, 17. septembril Põhja-Ameerikas, 21. oktoobril Jaapanis.

Move'i trump Wiimote'iga võrreldes olla täpsus: viivitus olla võrreldav DualShock 3 pultide omaga. GDC 2010 messil märtsis huvilistele näidatud demoklipid kinnitasid seda väidet. Süsteem kasutab liigutuste jälgimiseks PlayStation Eye kaamera abi ja muutub lubaduse kohaselt lausa "su keha pikenduseks".

Eksisteerib ka abipult (Move Navigation), millel on märulite nautimiseks analoogkangike - eeskujuks samuti Wiimote'i abipult Nunchuk, aga Sony eelistas juhtmevaba lahendust. 2011. aastal ilmuv "SOCOM 4: U.S. Navy SEALs" valmib just selle kasutamisele mõeldes.

Lähema poole aasta jooksul peaks ilmuma üldse mitukümmend PS3 mängu, mis oskavad Move'iga midagi peale hakata. Esimesi saabujaid puudutavad arvustused on olnud pigem pettunud või leiged, kindlasti mitte juubeldavad.

Forte kohaliku mängueksperdi Kaimar Paltsi hinnangul võib see olla ülessoojenemise küsimus, arendajad alles otsivad häid võimalusi uudset süsteemi ära kasutada. Tema sõnul on esimese mänguportsu eesmärk luua lihtsalt meeldiv läbu, stardiläbu, mis on suunatud võimalikult Wii-sõbralikule kasutajale.

Move on juba müügil ka Eestis, kiire guugeldamine näitas sellega seotud tooteid muuhulgas Gamestar.ee ja Konsoolipood.eu netipoodides.

Valikuid on mitmeid: kas osta Move spetsiaalses komplektis 320 GB PS3ga (6500 kr), iseseisvalt (699 kr), komplektis PS Eye ja demoplaadiga (1099 kr), komplektis abipult Navigationiga (1100 kr)... Navigation ise maksab 499 krooni.

PS Eye kaamera on vajalik, nii et ärge lootke lihtsalt Move ise osta ja 700ga hakkama saada. Eri lisaseadmeid on veelgi, aga kõiki meil ei müüda, vähemalt praegu.

Vaadake E3 messil näidatud reklaamklippi ka: