Selle artikli kangelane on Motorola uus nutitelefon Moto E, mis ilmus alles eile ja pälvis ühtlaselt sooja vastuvõtu.

Tõtt-öelda on selle ümber tõusnud paras kiitusefuroor. Mõni väljaanne peab seadet hetkel parimaks odav-nutitelefoniks, mida osta saab.

Näiteks brittide sait Techradar avaldab, et see võib olla parim nutifon, mida antud hinnaklassis [vähem kui 100 inglise naelsterlingi eest] osta saab. Eriti kui teid ei häiri praktiliselt olematu andmeruum.

ExtremeTech lisab: see on tõenäoliselt parim, kiireim ja kergeim telefon, mida nii odavalt ja samas lepinguvabalt osta saab.

Moto E vanem vend Moto G ilmus möödunud novembris ja osutus edukaimaks Motorola telefoniks üldse. Tootja esindajad ei hakanud n-ö töötavat valemit muutma ja andsid välja üsna sarnase seadme, aga isegi odavamalt.

Moto E on saadaval alates 13. maist ja lepinguvabalt, aga esialgu ainult kolmes riigis: Indias (6999 ruupiat), Ühendkuningriigis (80 inglise naela) ja USAs (129 USA dollarit).

Eurodesse panduna on hinnad vastavalt 90, 98 ja 95. Saab näha, kas, mil ja kui kallilt Moto E eestimaalasteni jõuab.

Motorola lubab, et seda saab juba lähinädalatel osta "enam kui 40 riigis ja enam kui 80 operaatori kaudu"

Tehnilised näitajad pole iseenesest väga löövad, aga nutitelefoni kohta ju mõistlikud:

* 4,3-tolline ekraan, lahutus 540 x 960, teravus 256 pikslit tollile, Gorilla Glass 3,
* 1,2 GHz kahetuumaline protsessor Snapdragon 200,
* opsüsteem Android 4.4 KitKat,
* 1 GB muutmälu, 4 GB andmeruumi,
* 5 MP tagakaamera, 1980 mAh aku,
* 2G/3G mobiilside, GPS, Bluetooth 4.0, WiFi kuni 802.11n,
* vahetatav tagakaas, kümmekond värvitooni.

Tipptelefonidega muidugi võistelda ei saa, aga jõudlus ning pildi- ja koostekvaliteet on säästutelefoni kohta kiiduväärsed.

Nii tekst kui ka pildid ekraanil on meeldivalt teravad, Gorilla Glass 3 pakub kaitset ja tarkvara töötab sujuvalt, ladusalt.

Moto E hankija peab leppima samuti mitme märgatava miinusega (välku ega esikaamerat pole, 4G tugi puudub, akut eemaldada ei saa, andmeruumi vaid 4 GB). Aga ärge unustage, et näiteks Galaxy S5 hinnaga saaks kätte päris mitu Moto E-d!