Qisda peatselt ilmuva mobiiltelefoni QCM-330 neljatolline (~10,16 cm) puutetundlik ekraan pakub röögatut 1280 x 1024 lahutusvõimet, mis ületab nii nutifonide kui paljude kasutusel olevate sülearvutite pakutava. Arvestades ekraani mõõtmeid, tundub tegelikult usutavam, et resolutsioon saab olema 1280 x 720 (tavaline 720p). Väikesele ekraanile mahub igatahes palju pilti!

Meeldiva välimuse ja meeldivalt kõhna seadme kõhus peituvad muuhulgas Wi-Fi, kiirendusmõõtur, kolme megapiksline digikaamera ja HSDPA standardi tugi (nn 3,5. põlvkonna mobiilside tehnoloogia; teoreetiliselt kuni 10 Mbit/s allalingiga pakettpöördus). Piltidel paistab olevat ka Home-nupp, mis vihjab Androidi opsüsteemile.

Seade külastab märtsis Saksamaad ning on tutvumiseks näha CeBIT 2010 suurel tehnikamessil, kus valmistaja peaks kätte saama auhinna International Forum Designi mobiilidisaini võistluselt, mille QCM-330 pälvis. Külastajad saavad seda loodetavasti ka ise seal näperdada. Telefon jõuab Euroopasse Vodafone'i kaudu. Huviline hoidku seega pöialt, et Elisa aitab maimukesel ka Eesti pinnale saabuda.

Võlgneme lugejale vabanduse, et ei saa kasutada uudise juures Mobile Review saidilt pärinevaid pilte QCM-330st. Neid ei põlga seni ära pea ükski tehnikast kirjutav sait, mis on seadet kajastanud, aga kogemused näitavad, et piltide "laenamine" allikast, millega puudub leping, teeb meie auväärt portaalile kahju. Peamiselt trahvide näol. Pilte näete siiski uudise lõpus lingile klikkides. Aga pärast tulge "meie õuele" tagasi!

Jääb ainult üks küsimus: miks keegi tahaks lukuaugust HD-pilti vaadata? 1280 x 1024 on levinud lauaarvuti resolutsioon, mille monitorid on samas palju suuremad. Kas tõesti oleks lahe näha kõike lauaarvuti töölauale mahtuvat neljatollisel pinnal?