Tee rakendus lahti, vali bussiliin, mille sõidukit sa parasjagu jahid, ning ava kaart. Ja edasi hüppavadki Tallinna kaardile punaste nooltega märgitud ühissõidukid. Muuseas ei diskrimineerita ka trolle ja tramme, kuigi rakenduse nimest võib nii arvata.

Oma idee poolest on see Androidi-rakendus väga edumeelne. Kõiki Tallinna ühissõidukeid positsioneeritakse satelliitidega ning need "jälitusandmed" on ka vabalt kättesaadavad, mida antud rakendus ära kasutabki.

Kus buss on? (Tallinn)
Mõte:
jälgi Tallinna ühistransporti reaalajas

Hind:
tasuta

Platvorm:
 Android

Veeb:
 -

Rakendustepoes:
Kahjuks on rakendusel üks fundamentaalne viga. Kaardile kuvatakse andmed Tallinna ühissõidukitest paar minutit reaalajast hiljem. "Kus buss on?" rakenduse autor, kes peitub Google Play poe andmetel pseudonüümi kjfdev taha, on probleemist teadlik.

Tema selgituse järgi jõuavad andmed busside GPS-seadmetest veebi "umbes minutipikkuse viitega", mistõttu tuleks arvestada, et ka kaardil kuvatav info võib reaalsusest veidi maas olla. "Mina ei vastuta, kui keegi seetõttu bussist maha jääb," lükkab rakenduse autor kogu vastutuse endalt ära.

Tõsi küll, rakendust päriselt kasutades tundub vahe reaalsusega olevat umbes viis minutit. Kahjuks muudab see väike viga app-i sisuliselt kasutuks. Üks rakenduse kasutaja, Andrus Palts, on kirjutanud rakendusele tabava kommentaari: "Selle äpi õige nimi oleks "kus buss oli"".

Nutitelefonid, pidev andmeside ja vabalt kättesaadavad avalikud andmed on ideaalsed eeldused, millega igaüks meist võiks teha maailmamuutva appi. Ent pahatihti on tulemuseks programm, mis paneb tehniliselt kokku 1 + 1, kuid tulemus ei ole päris 2, või isegi 3, vaid ainult umbes 1,75. Nii ka rakendusega "Kus buss on?".