Tavapäraseid SIM-e ei pea ruttu ümber vahetama, need töötavad kenasti edasi.

Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann teatab: „Mobiil-ID-d toetav SIM-kaart on väga praktilise väärtusega, sest täna on väga paljud teenused just nutiseadmesse kolinud.

ID-kaardilugejat oma telefoni või tahvli külge ühendada ju paraku ei saa. Nii võivad ajakriitilise väärtusega toimingud jääda aga tegemata. M-ID-d kasutades on taolised olukorrad hõlpsalt välditavad.“

Ajakohane näide on siin e-tuludeklaratsiooni kinnitamine, aga muidugi ka pangatoimingud, veebi-teeninduskeskkonnad ja digiallkirjastamine.

Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl märkis, et kuigi M-ID järele tingib üha kasvava vajaduse just nutiseadmete pealetung, siis see on ülimugav lahendus ka nuputelefoni puhul.

„Kuigi statistika järgi on kõige rohkem M-ID aktiivseid kasutajaid 30-40-aastaste hulgas, siis eakamad on lausa 90-aastased või vanemadki. Ka M-ID kasutajate hulga üldist kiiret kasvu vaadates võib kinnitada, et M-ID on kasulik ja lihtne kõikide jaoks sõltumata soost ja vanusest.“

Ploomann täiendab: „Kui vanemast põlvkonnast rääkida, siis just need, kes kasutavad jätkuvalt nuputelefone, saavad kenasti kõik vajalikud panga- ja muud igapäevased teenindusega seonduvad toimingud juba selgeks õpitud nuputelefoniga teha ja ei pea mõtlema sellele, kuidas ja kuhu selle ID-kaardilugejaga minna.“

Elisa saavutas Sertifitseerimiskeskusega koostöös kokkuleppe, et klient ei pea Mobiil-ID-ga liitudes enam 10eurost riigilõivu tasuma ja seejärel olemasolevat SIM-kaardi uue vastu vahetama.

Uus diil on maksta lihtsalt teenustasu iga kuu 1 euro. Kui olemasolev SIM-kaart juba toetab M-ID-d, ei lisandu ka tavapärast SIM-i vahetamise tasu.