Lähinädalatel valmiv Androidi uuendus 8.1 - täpsemalt selle tarkvaraarendajatele mõeldud eelvariant - aga parendab ka seadmete riistvaralist poolt ehk üldvõimekust.

Android 8.1 käivitab Google'i uusimas tipptelefonis Pixel 2 - ja selle kallimas variandis 2 XL - pilditöötluskiibi Pixel Visual Core, mis on seni n-ö kasutult seisnud.

See on esimene Google'i poolt disainitud kaasprotsessor ja selle eesmärk on HDR+ pildistamisrežiimi paremaks muuta. Asi toimib PVC abil väidetavalt viis korda kiiremini ja 10 korda energiasäästlikumalt kui seni.

Ehk siis kasutaja klõpsib HDR-pilditehnoloogia abil fotosid kiiremini ja see koormab vähem nutiseadme akut.

Google lubab tulevikus kaasprotsessorit kasutada lisaks teiste tootjate äppidel. PVC on programmeeritav, mis tähendab, et see võib täita teisigi ülesandeid kui HDR-fotograafia edendamine. Nii et tootjad saavad seda kasutavaid seadmeid ka pärast väljastamist mitmekülgsemaks muuta.

Android 8.1 poolt toodavad muud hüved on veel teadmata, aga selline asi on märgilise tähtsusega, et opsüsteemi uuendus muudab ka seadet võimekamaks - mitte ainult tarkvara. See pole just revolutsioon, aga oma väärtus on ka lihtsalt evolutsioonil.

Pixel on nutitelefonide maailmas veel suhteliselt vähelevinud tegija, aga sellenimelised aparaadid on kvaliteetsed ja saavad Androidi uuendusi rutem kui konkurendid (kuna on valminud Google'i tellimusel).

Pixel 2 kaamera olla aga tehniliselt võimekaim telefonikaamera seni üldse, kui uskuda ekspertide saidil dxomark.com leiduvat pingerida.