Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul ei nuhi inimeste järgi üldjuhul häkkerid või võõrriigi luureteenistus, vaid meie enda lähikondlased.

“Telefonis on suur osa elust – isiklikest vestlustest kuni paroolide ja piltideni. Kui sa ei taha, et keegi neid jälgib, siis tasub kasutada elementaarseid ettevaatusabinõusid.”

Sõrmejäljelugejad ja PIN-koodid on nüüdseks standardina olemas enamikel uutest mudelitest. Samsungi Galaxy S8 oli üks esimestest tippmudelitest, mis võttis kasutusele silmaiiriseskänneri. iPhone X-il on aga keerukas näotuvastustehnoloogia Face ID. Samas pole sarnased lahendused varasemalt kuigi turvaliseks osutunud.

Google omakorda on välja mõelnud mitu põnevat viisi, kuidas Androidi telefone avada.

„Kõige populaarsemad neist on Trusted Places, mis tähendab, et telefon püsib kindlates asukohtades lukustamata, või Trusted Device, mille puhul avaneb seade ise, kui see on ühendatud kindla Bluetooth-seadmega. Lisaks saab kasutada funktsioone Trusted Face, Trusted Voice ja On-Body Detection," selgitab Aron.

Uuemad ja nutikamad telefoni lukustamise ja avamise moodused on mugavad ja kiired, kuid võivad olla ka ebaturvalised.

Biomeetrilisi turbemeetodeid nagu näotuvastus, silmaiiriseskänner ja sõrmejäljelugeja võimalik petta. Näiteks Samsung S8 näotuvastust saab väidetavalt tüssata, kui näidata telefonile fotot ja kõnetuvastuse puhul piisab helisalvestisest.

Vana hea PIN-kood on tihti parim lukustamisviis, sest pikka või keerulist PIN-koodi pole võimalik ära arvata. Kõige turvalisem on kasutada kaheastmelist autentimist, näiteks juhuloodud PIN ja sõrmejäljelugeja.