Lahke pakkumise eesmärk oli meelitada muidugi kasutajaid rutem vanematest Windowsidest loobuma, sest mitmed varasemad on endiselt kahtlaselt popid.

Mis siis juuli lõpus juhtub, kui tasuta periood läbi saab? Üks loogiline võimalus on, et tasuta tõesti enam ei saa ja kogu lugu. Seda on aga raske uskuda, kui arvestada, et MS tahab Windows 10 kolida esimese kolme aasta jooksul miljardile seadmele.

Tõenäolisem on, et firma pakub välja uusi tähtaegu või eritingimusi, mis võimaldavad Win 10 tasuta alla laadida. Aga kõige tõenäolisem on, et MS-i juhtkond pole ise ka veel suutnud päriselt ning lõplikult otsustada, mida peale hakata.

Kui tasuta periood tõesti lõppeb, võib uskuda, et MS hakkab kasutama isegi agressiivsemaid võtteid rahva Windows 10-le kolimiseks kui seni.

Win10 allalaadimine on juba täna nn soovitatud uuenduste nimekirjas, mida vastav rakendus Windows Update arvutikasutajatele pakub. See tähendab, et 10 võib end ise arvutisse alla laadida, kui vastav valik pole tühistastud.

Kõik, kes 10 tahavad, on selle juba ilmselt vastu võtnud. Ülejäänuid saab sundida, eriti kui neile värskendamine võimalikult valutuks muuta.

Tänavuse aasta alguses oli Win10 jooksutavate süsteemide arv 200 miljoni juures, mis on viie kuu kohta muidugi hea tulemus, isegi arvestades, et MS kasutab opsüsteemi pealesurumiseks eri võtteid.

Hetkel ongi kõige tähtsam meenutada ärikasutajaid üle tulema. Selleks on MS-il sõlmitud kokkulepe protsessoritootjatega, et uued kiibid enam teatud rakendusi ei toetaks, kui neil mingi vanem Windows jookseb.