Google'i tegevjuht (CEO) Eric Schmidt kirjeldas mõne päeva eest toimunud Atmosphere Cloud Computingi foorumil natuke lähemalt, millist turgu või turuosa firma püüab oma tulevasele Chrome'i opsüsteemile.

Eelnevalt oli mõistagi teada, et Chrome OS toob arvutikasutajatele mitte just tingimata sisult uudse, aga kindlasti teise suunitlusega kogemuse - kus töö on netipõhine ja pilveteenuste-keskne.

"Meie eesmärk Chrome'i luues oligi mõelda, et kuidas praegusest alates maailm välja näeks, kui me teeks ainult ideaalseid veebirakendusi," mainis mees.

Schmidt usub, et Chrome OS on esimene uus platvorm kahekümne aasta jooksul, mis muudab Microsofti Windowsi ja vähemal määral Apple'i OS X-i valitsetud maailma.

"Kui sellele mõelda, pole antud ruumis kahekümne aasta jooksul edukat uut platvormi nähtud, ja mul on olnud mõned läbikukkumised. Kui leidub keegi, kes mõistab, kui raske see värk on, siis mina isiklikult, ja meie kokkupandud tiim on väga hea."

Selgus, et Chrome'ile ettenähtud seadmed võiks hakata maksma üldvahemikus 300-400 dollarit ehk hetkekursi alusel 3500 kuni 4700 krooni. Ehk nagu praeguse põlvkonna netbookid. Schmidtile meeldiks ka väga, kui neid ei saaks soetada päris niisama, vaid mobiilioperaatorid levitaks neid lepingu alusel.

Hind on kokkuvõttes muidugi siiski tootjate määrata, aga kuna tarkvara on tasuta (Chrome OS ja Android), aitab see kindlasti seadmete hindu väiksemana hoida.

Lõpetuseks väga pikk juutuubiklipp sellest, kuidas Schmidt räägib Chrome'ist.