Kuna kõlakad Apple'i tulevaste toodete (eriti iPhone'ide) kohta ringlevad tehnoloogiasaitidel praktiliselt alati – välja arvatud umbes nädal pärast järjekordset suurt tooteesitlust –, siis võib teda nimetada ehtsaks guruks, kelle jutt paljusid tehnoloogiafänne väga huvitab.

Mida mehel on öelda järgmise iPhone'i kohta paar päeva enne Apple'i suurt meediaüritust, millal seade eeldatavasti rahva ette jõuab? Üritus algab meie aja järgi 7. septembri õhtul kell 20.

Kui Kuol on õigus, siis tulekul on kaks mudelit, iPhone 7 ning luksuslikum ja kallim iPhone 7 Plus.

Nende sees on:

* opsüsteem iOS 10, muidugi

* 32, 128 või 256 GB andmeruumi (seekord jäävad variandid 16 ja 64 ära)

* A10 kiip ja 3 GB töömälu

* uuem ja parem 3D Touchi sensor

* haptic-lahendusega kodunupp, mis hakkab maakeeli öeldes millegi tähistamiseks värisema (loodetavasti saab selle ka välja lülitada)

* iPhone 7 Plusil on põhi- ehk tagakaameraid kaks, mõlemad 12 MP, üks on lainurk-, teine telephoto tüüpi (tavalisest pikema fookuskaugusega, mis annab kitsama vaatevälja ja suurendatud pildi)

* kvaliteedi tõstmiseks on põhikaameratel kahe LED-välgu asemel neli: kaks jahedat ja kaks sooja tooni

* võimalik, et lisatud on ümbritseva valguse kohta infot koguv sensor, et saaks hämaras/pimedas pildistades pildikvaliteeti veelgi parandada

* True Tone tüüpi ekraan, mis elab ka 9,7-tollise ekraaniga iPad Pro tahvelarvutis. True Tone oskab värve vastavalt ümbritsevale valgusele "soojemaks" või "külmemaks" muuta.

* standardne 3,5 mm kõrvaklapipesa on tõesti kadunud nagu paljud kõlakad viitavad. Pead nende asemele võtma/ostma juhtmeta klapid. Ja neid tuleb muidugi ka eraldi laadida. Meeldib või mitte, see on tulevik, sest tootjad usuvad, et neil on vabaneva ruumiga midagi paremat pihta hakata.