Google Chrome'i koodi eest vastutav avatud lähtekoodiga projekt Chromium tutvustas kontseptuaalseid pilte, kuidas töösolev Chrome OS võib hakata välja nägema.

Veebirakendustel ja üldse täiesti Chrome'i netilehitsejal põhinev uudne operatsioonisüsteem peaks jõudma maailma ette aasta teisel poolel. Mõni õnnelik on näinud selle avalikke demosid ja eriti õnnelikud saanud isegi natuke oma käega proovida.

Google'i projektiga seotud küsimused on siiski nii-öelda õhus, ja suurim oleks, kuidas seda tegelikult kasutama hakatakse ja milline on põhimõtteline ülesehitus. Brauser suudab enamike vajalike toimingute puhul asja tõesti "ära ajada", aga kasutajad tahavad näiteks vähemalt mingil määral multitegumtööd.

Chromiumi sait meenutab tungivalt, et kasutajaliides on alles väljatöötamisel ja disain võib muutuda, aga paljud siinsetel piltidel esitatud ideed võivad siiski Chrome OSi lõppjärkudesse jõuda.

Teksti alguses toodud pildil on Panels (Näidikud?), mille eesmärk on võimaldada multitegumtööd lahtiolevast rakendusest lahkumata. Kasutaja saab näiteks muusikaesitust kontrollida ja sõbraga tšättida ja samal ajal videot vaadata või põhivaates pikka dokumenti lugeda.

Näidikud on alati pealmised (always on top) ega seostu kindla aknaga.  Uued näidikud avanevad olemasolevatest vasakul. Neid saab minimeerida-maksimeerida (ikoonida-ekraanida), kui tiitliribal klikkida. Minimeeritud kujul näeb tiitliribast ainult paari pikslit. Kui hiirekursor on ekraani allääres, libisevad ikoonitud näidikud üles ja näitavad oma tiitliribal olevat teksti. Kui näidik on taastatud, ilmub hiirekursori alla graafiline vidin, mida klikkides saab paneeli kohe taas minimeerida. Kui näidiku nimi muutub ja see on minimeeritud, näitab see muutust peidust veidi välja hüpates.

Näidikud on paremale joondusega ja automaatselt rivvi paigutatud, aga neid saab ka eraldi ja rivvi tagasi sikutada. Neil on eelseadistatud suurim laius, et need liiga suureks ei muutuks.

All vasakul on Salvesta dialoog.

All keskel on Aknahaldus. Täisekraani töölaadis saab kasutada kiirklahvide või pühkimisžestide abil mitmeid aknaid. Kasutaja saab hüpata aknast aknasse või paanilt paanile. Kõik on nähtaval samas 2,5D-ruumis.

All paremal on selle võimalik kergekaalulisem variant, mida saab kasutada Alt-Tab kombinatsiooniga. Sorteerimine toimuks selle alusel, mida on hiljuti kasutatud ja võib sisaldada hiljuti suletud objekte kasutusajaloost.