Microsofti esindajad on rohkem kui korra maininud, et Windows 7 püstitab müügirekordeid nii kiiruse kui mahu poolest. Täpsed numbrid on aga nüüd sellised, et firma on suutnud müüa 100 miljonit Win7 litsentsi.

Statistika põhjal võib öelda, et Windows 7 peaks olema paigaldatud ühele igast kümnest arvutist maailmas, ja seda kõigest kuus kuud pärast turule jõudmist. Väga uhke tulemus!

Edasised plaanid on tuua opsüsteem ka teistele seadmetele, ja me ei räägi hetkel Windows Phone 7-st, vaid televiisoritest, digiboksidest, Windows Media Centeri kolimisest uut tüüpi seadmetele jms.

Selleks otstarbeks eksisteerib muidugi spetsiaalne väljalase, Windows Embedded Standard 7, mida tootja näitas hiljutisel ESC Silicon Valley konverentsil San Joses USAs. Microsoft tutvustas seda maailmale 2009. aasta septembris ESC Bostoni üritusel, Windows Embedded Standard 2011 nime all.

Huvitaval kombel positiivsete sõnumitega samal ajal jõudis uudistesse Sven Gosseli sõnum Infosecurity konverentsilt Londonis, kes ennustas, et Microsofti juhtpositsioon IT-äris kaob järgmise viie aasta jooksul, sest neil puduub jõuline osalus taibutelefonide turul.

Microsoft pole tema sõnul lihtsalt piisavalt kiire, võrreldes näiteks põhirivaalide Google'i ja Apple'iga.

Ta argumenteerib: "2009. aasta Mobile World Congressil, rohkem kui aasta eest, ütles Microsoft, et avab 2009. aasta juunis mobiilirakenduste poe. Aga ei avanud. Windows Phone 7 ei valmi enne 2011. aasta algust. Ajastus on sellel turul aga kõik. Sellega viivitamine omab suuremat mõju kui uue seadme väljatoomine. Kui Microsoft tahab selle mängu võita, peab firma lagedale tooma midagi unikaalselt erinevat."

Miks just viie aasta jooksul? Sest taibutelefonid söövad tavatelefonid selleks ajaks turult välja, mida ennustab ka Nokia.

Microsofti vastu töötab ka tõsiasi, et arenevad turud hoolivad rohkem taibutelefonidest kui süle- ja lauaarvutitest, sest need on üldiselt odavamad.

Gossel: "Taibutelefonid hakkavad turgu juhtima ja võtavad selle koha Microsoftilt ära. Siin ongi kriitiline punkt."