Avant Browser

Nemad ütlevad: kiireim veebilehitseja!

Meie ütleme: Lisanuppudega Internet Explorer. Lisad on andmeruum võrgus, RSS-kanalid, reklaami ja Flashi blokeerimine ja vormide autotäitmine, aga kõige selle all on ikkagi põhimõtteliselt IE. Kui tahad, et Opera jookseks teisel, viletsamal mootoril ja pakuks kasutajaliidest nagu Windowsi Safari enne, kui Apple'il aru pähe tuli, oled leidnud oma lemmiku. Avant Browseri nimi oligi kunagi IEopera.

Safari

Nemad ütlevad: See on brauser. See on platvorm. See on kutse innoveerida.

Meie ütleme: Puhtalt kiiruselt võrreldav Chrome'iga, kuigi võimalused nagu Cover Flow on viletsal arvutil masendavalt aeglaselt. Installeerijal tasub silm peal hoida, sest see püüab ise lisada ka Apple Software Update'i ja Bonjouri. Muide, Apple'i WebKit on veebis üks populaarsemaid brausimise tehnoloogiaid ja seda kasutavad ka taibutelefonid.

Slimbrowser

Nemad ütlevad: parim brauser Windowsile.

Meie ütleme: IE kohutavalt koleda sinise kasutajaliidesega. See on, nagu Avant Browser, lisakellade ja -viledega IE, mille hulgas reklaamiblokkija, veebivormi täitja ja võimalus luua koledaid tööriistaribasid.

Opera

Nemad ütlevad: kiireim brauser planeedil!

Meie ütleme: ei ole, aga see on kiirem Internet Explorerist. Opera on juba tükk aega uuendusi pakkunud, mida teised hiljem varastavad, ja siin on brauseri kohta tõesti palju võimalusi. Kasutajaliides tundub natuke kodukootud, aga Operat võib küll armastada. Kaasas on Opera Turbo, mis võib veebilehti tihendada, et traadita või mobiilisidet aidata.

K-Meleon

Nemad ütlevad: väga kiire, kohandatav, kergekaaluline brauser; põhineb Mozilla loodud Gecko küljendusmootoril, mis kasutusel ka Firefoxis.

Meie ütleme: See on Firefox, millel on windowsilikum liides ja võimalus kasutajaliidest lihtsa tekstirakendusega redigeerida. Esimene versioon (K-Meleon 0.1) programmeeriti muide valmis ühe päevaga, ohverdades rekordi nimel võimaluserikkuse.

Firefox

Nemad ütlevad: maailma parim brauser.

Meie ütleme: IE trooni tõesti kõigutanud brauser on eeskujulik, kuigi kaldub mälu sööma nagu leiba. Selle trump on lisad, mis teeb Firefoxist "interneti šveitsi noa". Hiljutised versioonid on muutunud ka tublisti kiiremaks, kuigi see ei jõua veel järele Safarile või Chrome'ile. Muide, Firefoxi aadressiriba nimi on AweSomeBar.

Flock

Nemad ütlevad: Flocki eesmärk on hoida sind paremas ja lähemas ühenduses inimeste, kohtade ja asjadega, mida armastad.

Meie ütleme: See on natuke maskeeritud Firefox, mille külge on kleebitud tuntud sotsiaalvõrkude tükke. Nii et info jagamine netis on isegi kiirem kui Twitteripõhistel "õngevõtmiste" (phishing) pettustel klikkimine. Vastab kenasti standarditele ja pakub palju võimalusi, aga osutub tähtsaks ehk ainult sotsiaalvõrguhoolikutele. Üks Flocki arendusmeeskonna liige on muide koer, kes varustab neid tragiduse ja õige hoiakuga.

Maxthon

Nemad ütlevad: Võimas sakkidega brauser kõigile. Püüa veebi!

Meie ütleme: Maxthon oli algselt MyIE, ühemeheprojekt IE mugandamiseks. Selle südameks on IE mootor Trident ja välimus meenutab Firefoxi. Lisad on hoolega valitud, näiteks RSS-kanalite lugemine ja vormitäitmine, aga ka tühista saki sulgemine (undo close tab), antifriis (eralda hangunud sakid) ja proksiserverite vahetamine.

Sleipnir

Nemad ütlevad: täielikult kohandatav brauser (edasijõudnud kasutajale).

Meie ütleme: Mäletad kõiki neid kordi, kui mõtlesid: "Oh kuidas tahaks Gecko ja Tridenti renderdusmootorite vahel valida, ilma et kaks eraldi brauseri eksemplari käima panna"? See ongi brauser neile juhtudele! Sleipnir on muide Norra mütoloogias kaheksajalgne hobune.

Chrome

Nemad ütlevad: brauser, mis jooksutab veebilehekülgi ja rakendusi välgukiirusel.

Meie ütleme: Chrome on Microsoftile pinnuks silmas, sest selle jõudlus on hämmastav ja arendustöö kiire - loe pool sellest lausest ja autorid on teinud juba 17 täiendust. Hanguvad sakid ei tee kogu programmile liiga ja algne reklaamiblokeerijate puudus on kadunud pärast seda, kui Chrome hakkas lisasid toetama. Suurepärane. Google nimetab muide Chrome'i ühendatud otsingu- ja aadressiriba Omniboxiks.

GreenBrowser

Nemad ütlevad: parim paindlik ja võimas roheline brauser.

Meie ütleme: Maxthon, mida on suure kirvega nülitud. Põhineb samal MyIE koodibaasil ja pakub sarnast kogemust (lisadega IE) pisike allalaadimise läbi, 1,1 MB. Kasutajaliides on tõeliselt jõle.

Internet Explorer

Nemad ütlevad: IE8 on mõeldud kõigeks, mida sa netis tegelikult teed... nüüd kiiremini, turvalisemalt ja kergemalt kui enne. Tõesti.

Meie ütleme: Tõesti korralik töö Microsoftilt, aga vananev Tridenti tehnoloogia ei suuda konkureerida IE nooremate, rohkem vormis rivaalidega, eriti kui kasutada palju võrgupõhiseid rakendusi nagu Google Mail. Vaieldavalt vähim turvaline brauser, aga mitte tehnoloogia tõttu: IE lihtsalt on pahavarakirjutajate ja kelmide lemmik. Muide, MS ei viitsinud pärast IE6 tervelt viis aastat uut brauserit väljastada!