Probleem peitub tõenäoliselt nii nõgusate ekraanide kõrges hinnas kui ka selles, et seda pole tingimata vaja. Vilets film või mäng ei muutu nõgusa ekraani tõttu paremaks ja lisaks peab nõgususe mõjulepääsemiseks end üsna täpselt ekraani ette paigutama. Mitte kuhu juhtub nagu tavaekraani puhul.

Aceri nõgus monitor (Foto: tootja)

LG ja Samsung tootearendajad mõtlevad aga kuuldavasti teisiti. Lõuna-Koreast on liikvele läinud kõlakas, et kumbki tehnoloogiahiid tegeleb sellise ekraani loomisega, mis on nõgus kõigist neljast küljest.

Varem on piirdutud vasaku ja parema küljega, nüüd on siis nõgusad ka ülemine ja alumine.

See võimaldab luua tõesti pea raamideta (bezel-less) ekraani, mis tähendab, et ekraanipind on tõesti hämmastavalt suur. Lausa kuni 98 protsenti telefoni esiküljest.

Hetkel on selle näitaja (screen-to-body ratio) poolest vägevaimad telefonid phonearena.com osutusel Samsungi tänavukevadised tipptelefonid Galaxy S8 ja S8+, mille tulemused on vastavalt 84,26% ja 83,32%. Uutel telefonidel on see suhtarv aga tavaliselt 75% kandis.

See tähendab, et telefonitootja saaks rohkem ekraanipinda pakkuda ilma seadet üldiselt tohutu suureks kasvatamata. Ja tõsi: S8 ja S8+ tunduvad käes pisemad kui vastavalt 5,8- ja 6,2-tolliselt ekraanilt oodata osanuks.

Igast küljest nõgusad ekraanid pole siiski valmis juba peagi nutiseadmetesse kolima. Tootjatel on vaja lahendada raske küsimus, et kuidas selline ekraan seadmega ühendada, ilma et puutetundlik ala väheneks. Praeguse seisuga oleks igas nurgas koht, kus ekraan puudutustele ei reageeriks.