Enamusele ei meeldi jalatsite äravõtmine (põrand on ju räpane ja külm!), aga paljud ei mõista ka nõuet sülearvuti eraldi kausikesse asetada, vahendab The TSA Blog.

Teema muudab segaseks tõik, et paljusid vidinaid nagu e-lugejaid ja tahvelarvuteid ei peagi välja võtma - ka näiteks 11-tollise ekraaniga sülearvutit. Peaasi, et need ei takista turvakontrolli töötajatel käsipagasi muust sisust röntgeniga ülevaadet saamast.

Seevastu suuremamõõtmelised sülearvutid (näiteks 13" või suurema ekraaniga eksemplarid) tuleb välja võtta ja omaette kausikeses jooksvale lindile panna.

Häda on selles, et suurtest tehnikaseadmetest saab algupärase sisu eemaldada ja selle millegi keelatuga asendada. Et taolisi tempe ruttu avastada, tahabki turvatöötaja sellele iseseisvalt mõned sekundid kulutada.

Reegleid rikkuda püüdvad reisijad on ju leidlikud. Avastatud on näiteks nutitelefoniks maskeeritud taserpüstoleid, lehekülgedest tühj(em)aks õõnestatud raamatutest relvi, DVD-pleierist lahtist laskemoona jne.

Kogukad rüperaalid pole mõistagi ainsad "riskiallikad". Keelatud kraami saab peita ka mängukonsooli, DVD- või Blu-ray pleierisse jne. Nii et olge valmis suuremad seadmed alati välja võtma.