Kõrvaklappide ja mikrofonide tootjana tuntud Saksamaa firma Sennheiser pakub järgmise loogilise sammuna nutiseadmetele mõeldud mikrofoni, mis suhtleb nendega samuti Bluetoothi teel.

Iga tänapäevane nutiseade sisaldab mikrofone ja suudab seega ka diktofoni tööd teha, nii et milleks meile eraldi mikrofon? 170 eurot pole enamikele just impulssostuks sobivalt madal summa.

Neljal põhjusel. Esiteks pole nutiseadmetes peituvad mikrofonid väga kvaliteetsed ja salvestisi võib rikkuda ümbritsev müra – näiteks intervjuud tehes. Teiseks võib Bluetoothiga mikrofoni nutiseadmest eemale paigutada: kuniks andmeside toimib, jõuab salvestis ka nutiseadmesse.

Kolmandaks ei pea nutiseade alati isegi läheduses olema. Memory Mic salvestab ka ise heli – aku täislaadimise järel kuni neli tundi – ja süngib andmed nutiseadmesse siis, kui sellele piisavalt lähedale jõuab ja Bluetooth-side on sisse lülitatud.

Neljandaks salvestab Memory Mic ka heli igast suunast, mitte nagu tavanutiseade, nii et salvestise kvaliteet ei kannata halvasti paigutatud mikrofoni või kauguse tõttu. Vähemalt on suurem tõenäosus korralik tulemus saada.

Nutiseadme-äpist saab Memory Mici muidugi ka eemalt kontollida, näiteks muuta salvestamistundlikkust jm.

Mikrofoni aku täitub tootja väitel kahetunnise laadimise järel, esimese tunniga võib kuni 70% täis saada.