Tihti on müüte tegelikkusest raske eristada, seetõttu toome järgnevalt ära mõned levinumad müüdid ja selgitused, kirjutab Digitark.ee.

Mida rohkem megapiksleid, seda parem kaamera

Megapikslite arv ei mõjuta kaamera kvaliteeti, vaid hoopis foto suurust. Kaamera kvaliteeti mõjutavad selles olev sensor ja selle suurus.

Rohkemate megapikslitega kaamera võimaldab tehtud pilti suurendada ilma seda “ruuduliseks” muutmata.

Sülearvutit vooluvõrgus kasutades tuleks aku eemaldada

Üldiselt ei mõju arvuti kasutamine vooluvõrgus akule ega ka arvutile kuidagi halvasti, kuna peale aku täislaadimist suundub vool automaatselt otse sülearvutisse.

Olenevalt arvutiga tehtavatest protseduuridest võib kahjulikuks osutuda hoopis arvutist eralduv kuumus. Ressursimahukate tegevuste puhul nagu mängimine, videotöötlus jms on mõistlik aku arvutist eraldada.

Samas ei lase aku (isegi selline, mis enam pikalt ei pea) ootamatu voolukatkestuse puhul arvutil välja lülituda ning jätab piisavalt aega, et oluline salvestada.

Tootjate lubatud akude kestvust võib alati uskuda

Seadmetootjad testivad oma tooteid reeglina väga kontrollitud tingimustes, mida reaalses elus on jäljendada väga raske, kui mitte võimatu.

Reaalne kasutamine on alati erinev laboris katsetatust ning seetõttu tuleks tootjate lubadusi akude kestvuse osas võtta skeptiliselt ja arvestada, et tavakasutuse puhul on akude kestvus üldiselt lubatust väiksem.

Ööseks tuleks arvuti alati välja lülitada

See kehtis vanemate arvutite puhul, mille riistvara kulus oluliselt kiiremini kui nüüdisaegsetel arvutitel.

Arvuti ööseks väljalülitamine on pigem isiklik eelistus kui nõue, kuna paljud kasutajad ajastavad mahukad tegevused nagu andmete varundamine ja viirusetõrjega skaneerimine öiseks ajaks, mil arvutit ei kasutata.

Magnetiga saab kustutada kõvakettal oleva info

Teoreetiliselt võivad magnetid teatud mõju avaldada HDD-tüüpi kõvaketastele, mis salvestavad informatsiooni kiirelt pöörlevate magnetiliste ketaste abil.

Selleks peaks magnet olema aga võimsam kui haiglates kasutatavad magnetresonantstomograafia aparaadid.

Mac-arvutid viirusega ei nakatu

Apple reklaamis end ka ise pikalt lubadusega, et nende arvutid ei nakatu viirustesse, kuid muutis oma turundusstrateegiat pärast mõned aastad tagasi juhtunud intsidenti, mil enam kui 600 tuhat Mac'i nakatus Trooja viirusesse.

Suure tõenäosusega võib tulevikus selliseid juhtumeid tulla veel ning korralik viirusetõrjeprogramm peaks kindlasti au sees olema ka Mac-arvutites.

Kas teise tootja akulaadija kasutamine on seadmele ohutu?

Tuntud tootjad nagu Insmat valmistavad oma laadijad universaalsetena, mis tähendab, et neid võib turvaliselt kasutada HTC, Samsungi, Sony jt seadmetes.

Arvestada tuleks sellega, et tõenäoliselt ei lae need seadet täis nii kiiresti kui originaallaadija.

Kas suurem levipulkade arv tähendab paremat levi?

Levipulkade arv näitab signaali tugevust lähimast mobiilimastist, aga kui samas piirkonnas kasutab teenust palju inimesi, siis võib sellegipoolest ette tulla katkenud kõnesid ja aeglast internetikiirust.

See tähendab, et väga suurt osa mängivad ka võrgus olevad inimesed ning tihti võib väiksema arvu levipulkadega saada kvaliteetsemat kõne- ja internetiteenust kui rohkemate puhul.