Windows Centrali artiklist selgub, et Microsoft oleks võinud selles vallas teerajajate hulka kuuluda, sest neil oli märkamatu äärisega (ingl bezel-less või all-screen) telefoni prototüüp valmis juba 2014. aastal.

Windows Centrali esindajad usuvad, et seade oli mõeldud Lumia 435 eelkäijaks. Viimane on odav seade arenevatele turgudele, mille pani kokku Microsofti mobiiliharu Soome tiim. Seade jooksutab opsüsteemi Android One, see ilmus 2015. a alguses ja maksis USA-s 50 dollarit.

Prototüüp ei paistnud seega silma vägevate põhinäitajatega. Sellel oli 5-tolline 720p ekraan, Snapdragon 200 kiip, 1 GB töömälu, 4 GB andmeruumi ja mälukaardi lugemise valmidus, 5 MP põhikaamera.

Seadme uhkus on aga muidugi väga õhuke ekraan, mille ümber leidub vähe raami, eriti 2014. aasta võimalusi arvestades. Ja hind oli mõeldud jääma alla 200 dollari.

Pole kindel, miks Microsoft seadme turule toomata jättis. Ehk tundus see plaanitud hinna eest liiga hea. Või siis tundis firma, et ei suuda seda masstoota või sellega piisavalt raha teenida, või et see ei sobi üldisse Lumia tootevalikusse...