Xbox One on seda isegi rohkem kui PS4, sest Microsoft on erinevusi tasapisi aina kahandanud, määrates konsooli opsüsteemiks Windows 10 ja pannes selle üha enam arvutiga suhtlema.

Nüüd siis on tulekul ammulubatud uuendus, mis One'i ja arvuti vahe peaaegu olematuks kahandab. Microsofti konsool saab nimelt hiire ja klaviatuuriga mängimise võimaluse, milleks tuleb küll sobivaid mänge oodata, olgu siis uusi või tarkvaraliselt kohendatud vanu.

Uudis jõudis maailma ette praegu USA-s Seattle'is toimuva mängundus-festivali PAX West raames, sellest teatas Xboxinduse tippjuhtide hulka kuuluv Mike Ybarra oma Twitteri säutsu teel.

Ybarra ütleb, et hiire ja klaviatuuri tugi saabub "varsti" ja tiimil on juba hea ettekujutus, kuidas see toimima panna.

Ta lisab, et Microsoft õpetab mänguarendajaid seda õigesti kasutama, aga sellise võimaluse pakkumine on arendajate endi valida.

Suurim probleem võib tekkida ilmselt mitmikmängudega, kus hiire-klaveri kombo kasutajatel on puldihoidjate ees eelis, näiteks tulistamismängudes kiire täpse sihtimise ja strateegiates üksuste haldamise puhul.

Microsofti lahendus on puldiga ja hiire-klaviatuuriga mängijaid matšides mitte üldse kokku lubada, et keegi ei kannataks. Ja nagu mainitud, ei pea hiire-klaviatuuri tuge Xboxi teostes üldse pakkuma.

Ilmselt võib One'ile lähitulevikus siiski oodata paljusid seni Windowsile loodud mänge, mida on tänu uuele juhtimisviisile mõistlik nüüd konsoolile pakkuda.