Ilmselt ei suuda keegi kokku lugeda, mitu korda Microsoft konsooli turuletoomiseks ette valmistades selle juures midagi muutis. Või sedagi, kui mitmel korral põhjustas muutuse läbiviimist kasutajate reaktsioon meedias ja veebis.

Alustades sellest, et kaamerapõhine lisaseade Kinect 2.0 pidi algse plaani kohaselt kogu aeg ümbritsevat keskkonda jälgima, et sobivat žesti või häälkäsklust tajudes täistöörežiimi lülituda. See tundus paljudele juba nii häirivalt privaatsust rikkuv, et MS otsustas tagasi tõmbuda.

Igatahes on üllatav, kui palju Microsoft edasiarenduste abil nii Xbox 360 kui ka One'i omanike eest hoolitseb. Ka nüüd, kui esimesel läheneb 10. juubel ja teine hakkab kaheaastaseks saama.

Näiteid värskete uuenduste kohta:

* suvel saime teada, et One hakkab ühilduma 360 mängudega (esialgu umbes sajaga neist) - nüüd teame, et see hakkab toimima juba alates novembrist;

* One'i-kõlbulikuks saab muuta ka osades 360 teostes loodud tegelasi, seisusalvestusi ja muid kasutajaandmeid;

* väga teretulnud: 360 hakkab tööle ka avalikes wifi-võrkudes, millest tekib kindlasti rõõmu näiteks lennujaamades ja haiglates;

* Xbox 360 sotsiaalne pool (activity feed) muutub üha võimaluserikkamaks ja näitab ka seda, mida mängivad sõbrad Windows 10 arvutis.

* [HILJEM LISATUD] Xbox 360 abil saab peagi hakata ka sõpradele raha saatma – uus trend, mida võtavad järgemööda kasutusele sotsiaalvõrgud, äpid, veebiteenused alates e-postkastidest, jne.

Foto: AFP

One'i kohta ka

Siit aga näiteid, kuidas MS peagi One'i nii palju rohkem arvutisarnaseks muudab, et seda on raske enam äragi tunda:

* One hakkab kasutama opsüsteemi Windows 10, selle brauserit Edge ja ka digiabilist Cortana;

* One omandab võime välisele kõvakettale videot salvestada, et ometi digiboksidele tõelist konkurentsi pakkuda nagu MS kunagi lootis. Toimib paraku vaid kindlates riikides, mille sekka Eesti ei kuulu;

* One'ile saab osta lisaseadme Chatpad ehk pisiklaviatuuri, et koodide sisestamine või kiirsõnumite saatmine kergem oleks;

* muidugi on tähtis ka juba pakutav võimalus One'i mängusessioon Win10 arvutisse edastada ja sealt seda juhtida-vaadata.

Kõik see muudab One'i nii märgataval määral, et seda ei tunne varsti vist enam äragi. Eriti kuna konsooli saab kuhugi peitu toppida ja selle välimus ka enam tingimata ei meenuta, millist seadet parajasti kasutad.

***

Xbox One jõudis müügile 22. novembril 2013 ja senised müüginumbrid pole avalikkusele teada (usutavasti ca 12-13 miljonit eksemplari).