MS teatas hiljuti ootamatult, et avalikustab 6. aprillil Project Scorpio (PS) põhinäitajad – ja pidas oma sõna. Loe ja saa targemaks.

Esiteks teame, et kui mõni konkurent ootamatult seda üle ei trumpa, siis saab PS-ist seni võimsaim kodune mänguseade üldse. Selle arvutusvõimsus on 6 terafloppi. Kiirus kasvab Xbox One'i ehk eelkäijaga võrreldes 31% võrra.

Graafikamälu on 12 GB DDR5, läbilaskevõimega 326 GB/s. One'il on 8 GB DDR3 ja 32 MB ESRAM-i.

Scorpiol on 4K UHD Blu-ray pleier nagu One S-il ja 2,5-tolline terabaidine kõvaketas, küllap on tulekul ka suurema andmeruumiga variante.

Lähikonkurent Sony PlayStation 4 Pro venitab välja 4,2 terafloppi. Samas peab lisama, et antud seade ilmus juba mullu novembris ja ega teraflopid üksi mänguelamust paremaks ei muuda kui see niigi on.

MS ütleb, et One'i 900p ja 1080p mängud jooksevad vaikimisi 4K kvaliteediga. Kõik One'i ja tagasiühilduvad Xbox 360 mängud toimivad ka Scorpiol.

Scorpio esikülg sarnaneb One S-i omaga, näha on HDMI pesa, aga Kinecti port on kadunud.

Siit ka väike võrdlus PS-i, One'i ja PS4 Pro kohta:

ekraanitõmmis

Rohkem infot Microsofti uue konsooli kohta saab ilmselt juunis, kui USA-s toimub tähtis iga-aastane mängumess E3. Teadmata on nii aparaadi täpsed nimi, hind kui ka ilmumisaeg.

Mis muidugi kõige tähtsam küsimus: kas PS on esimene konsool, mis suudab tõelist 4K mängundust pakkuda?

Lõpetuseks üks uudis veel: One ja One S toetavad nüüd "uue põlvkonna" helilahendusi nagu Dolby Atmos ja DTS:X, millele pääseb ligi konsooli Blu-ray sätete kaudu (bitstream passthrough). Muidugi vajad selle nautimiseks ka korralikku ressiiverit.

Mõlemad vormingud on hetkel pigem "nišikad", aga Atmosi toega Blu-ray filme ja sarju täiesti leidub, näiteks "Mad Max: Fury Road", "Jupiter Ascending" ja "Game of Thrones".