Windows 7 XP-laadi käitamiseks peab arvuti protsessor toetama kas AMD-V (Athlon 64 ja edasi) või Intel Virtualization Technology (protsessorid alates Pentium 4-st) virtualiseerimistehnoloogiaid ja BIOS-i seaded tuleb vastavalt kohandada.

Lisaks programmidele pakub Windows XP laad tuge ka USB liidesega XP operatsioonisüsteemiga ühilduvale riistvarale.

Microsoft kinnitab, et enamik rakendustest ja riistvarast, mis toimivad Windows XP-l peaksid oma loomulikus olekus jooksma ka Windows 7-l.

Windows 7 XP laadi jaoks peab kõvakettal olema vähemalt 5GB vaba ruumi ja eelnevalt peab arvutisse olema paigaldatud Microsofti virtuaalse masina väljalaskekandidaat Windows Virtual PC RC.

XP-mode tarkvarapakk annab oma suurusega välja ka XP mõõdu ehk selle suuruseks on 460,45 megabaiti. XP laadi saab sisse lülitada otse töölaualt ilma arvutit taaskäivitamata. XP-laadi käima tõmmates tulevad esmalt ette õpetaussõnad, kuidas ja mida on võimalik ette võtta.

Praegu tasuta leviv Windows 7 väljalaskekandidaat on Ultimate versioon ja seega saavad tolle julged kasutajad ka proovida XP-laadi. Kui aeg kätte jõuab ja Windows 7 ametlikult müügil on, saavad XP-d jooksutada ka Windows 7 Home ja Home Premiumi versioonide kasutajad, seda küll Sun'i avatud koodiga ja vaba VirtualBox virtualiseerimistarkvara abil. Sel puhul läheb aga vaja Windows XP paigaldusplaati ja litsentsi.