Koolituse materjalidest selgub, et Windows 7 on Linuxiga võrreldes üliturvaline ja Linuxiga ei tööta suur osa kaameratest, taskumeediaseadmetest ja mängudest, vahendab Gizmodo.

Tõsi, näiteks iTunes Linuxil ei jookse. Küll aga on Linuxile loodud hulga suurepärast meediahaldustarkvara - näiteks üheks parimaks omasuguseks tunnistatud Amarok ja viga pole Banshee'lgi - ja kõik iPod'id ning muud meediamängijad töötavad Linuxiga suurepäraselt. Sama kehtib printerite kohta.

Tõsi on seegi, et Linuxiga ei saa jooksutada kõiki programme, kuid Wine'i vahetarkvara abil saab neist paljusid ka Linuxil jooksutada ja näiteks mängurahva jaoks on olemas CodeWeaver'si CrossOver games, mille abil saab käitada kõiki MMOsid, RPG-sid ja FPS-e.

Suurimatesse kiirsuhtlusvõrkudele aitab ligi pääseda Pidgin, olemas on Skype'i Linuxi-versioon ja kontorilahendustest on nõudlikumale kasutajale loodud OpenOffice'i ja väiksemate vajadustega inimene saab kasutada internetilahendusi nagu Google Docs või Zoho.

Loomulikult ei sobi Linux kõigile, kuid antud juhul pole Microsofti väited ka ka üdini tõesed.

Mis operatsioonisüsteemide turvalisusesse puutub, siis iga natukenegi asja tundev inimene võib seletada, mis põhjustel on Windowsit kergem pikali joosta kui Linuxit. Üheks põhjuseks on näiteks see, et küberkurjamid sihivad pigem ligi 90 protsendini küündivat Windows operatsioonisüsteemi turuosa kui mõneprotsendist Linuxikasutajate hulka.


Pealegi, iga turvaspetsialist räägib, et suurim turvarisk on kasutaja ise ja kui rumal-vabatahtlikult oma kriitilised andmed nurjatustele avatakse, siis ei aita parimgi turvatarkvara.