Muinasjutt on selles mõttes tõene, et suurfirma Google teeb endale igal kevadel värskendust - vabanemaks teenustest, mida nad arvavad enam mitte vajavat.

Tänavu otsustasid G-maja esindajad, et aeg on saata pensionile ka Google Reader - menukas netiuudiste (ehk täpsemalt RSS-voogude haldamise) äpp.

Nad leidsid, et nii Reader kui ka RSS üldiselt hakkavad juba muutuvatele aegadele jalgu jääma. Teenus elab iseseisvalt edasi 1. juulini. Seejärel saab sellest Google+ sotsiaalvõrgustiku osa.

Kuna 90% Google'i sissetulekust toovad netiotsingud, püüab firma leida võimalusi oma peatrumpidele rõhumiseks (Android, Chrome, Google+). See on ilmselt peamine põhjus Readerist vabaneda ja üldse mitmesuguseid eri teenuseid kokku "sulatada".

Paljud senised kasutajad pole asjade käiguga aga sugugi nõus. Netipõhine palvekiri Readeri säilitamiseks on kogunud Change.org saidil juba üle 126 000 allkirja. Samal saidil on ka teisi vastava sisuga palvekirju, toetuseks tuhandeid allkirju.

Readeri rivaal Feedly kogus Readeri kadumise teate järel kõigest kahe ööpäeva jooksul 500 000 uut kasutajat.

See Chrome'ile, Firefoxile ja Safarile mõeldud brauserilaiendus (eksisteerivad ka rakendused iOSile ja Androidile) on muidu tore, aga kasutab tagaprogrammina ikkagi Google Readerit ennast. Kui Google otsustab iseseisva Readeri kadumise järel teiste tootjate lahendustele Readeri tehnoloogia tuge enam mitte pakkuda, on Feedly pigis.

Millega siis Google Readerit asendada, kui soovite netiuudiseid RSSide kujul edasi kammida? Väärt konkurente on piisavalt: Netvibes, NewsBlur, FeedDemon, RSS Bandit... Kommenteerijad lisavad sellele nimekirjale ka omalt poolt kindlasti variante.