Pealtnäha on need sarnased ja igal konsoolil on omad plussid ja miinused.

Kuna ma olen nii mängija kui ka lapsevanem ja seetõttu on peres rohkem kasutajaid, siis sai konsooli valimisel seda ka arvestatud.

Mängijana valides tuleb otsustada, milliseid mänge sulle üldse mängida meeldib ja kui palju sa mängid.

Sony on otsustanud PS4 puhul panna suurt rõhku indie-mängudele. Kahjuks mind aga sellised eriti ei tõmba. Neid võin ma mängida ka telefonis või arvutil.

Eelistan siiski huvitavamaid ja võimsamaid mänge. Näiteks AAA-kategooria mänge, mis on parema graafika ja tihti ka parema looga. Ja siinkohal langeb minu valik Xbox One'i kasuks, mis pakub/lubab suuremat ja huvitavamat eksklusiivide valikut.

Lapsevanemana langeb jällegi valik Xbox One'i kasuks. Xbox pakub täna lapsevanemale paremat ja mugavamat ülevaadet ja kontrolli, mida nende lapsed konsooliga teevad.

Lisaks ei pea Xbox One'il online-mängude ja teenuste jaoks igale kasutajale eraldi Xbox Live Goldi kaarti ostma. Piisab sellest, kui osta ühele kasutajale Xbox Live Gold, ning kõik teised kasutajad saavad samuti kohe ligipääsu sinu mängudele ja Live teenustele.

Tõsi, ka PS4 pakub sarnast võimalust, aga hetkel kahjuks ainult ühe konsooli piires.

Pere puhul on kindlasti oluline ka see, et oleks võimalus kogu perel koos mängida. Ja ma ei räägi siin mitte ainult Kinecti või PS Move'i mängudest, vaid ka korralikest AAA kategooria mängudest.

Foto: tootja

Kuna PS4 on täna suunatud siiski rohkem üksi mängijatele, tuleb siin perede jaoks esile suur pluss Xbox One'i kasuks.

Nimelt PS4 lubab sisse logida ainult ühel kasutajal korraga. Kui soovite koos samal PS4 konsoolil mängida, siis teised kasutajad saavad liituda "külalistena", kui mäng seda võimalust toetab.

Xbox One'i puhul aga saavad kõik kasutajad sisse logida oma nimega ja ühiselt koos mängida. Nii ei teki küsimusi ega vaidlusi teemal, kelle nimega sisse logitakse, kes punkte saab ja kelle mängu edasi teeme. Kõik saavad samal ajal koos Xbox One'il oma kasutajaga osaleda, teenivad sellele punkte (achievements) ja arendavad oma tegelasi.

Muidugi on ka PlayStation 4-l plusse Xbox One'i ees, siin ei ole mingit kahtlustki. Kahjuks osa PS4 positiivsetest lisadest aga ei ole Euroopas vähemalt järgmise aasta-kahe jooksul veel kasutavad. Ja kuna eelpoolnimetatud põhjused olid konsooli valimisel minu jaoks ühed olulisemad, siis olid need otsustamisel ka suurema kaaluga.

See kõik kehtib muidugi tänase olukorra kohta mänguturul. Mida tulevik toob, seda näeb tulevikus. Juba "homme" võib olukord olla muutunud. Ja siis tuleb jooksvalt ka oma seni tehtud otsuseid üle vaadata, uued hinnangud anda ja võibolla otsustada PlayStation 4 kasuks.

Või hoopis mõne kolmanda konsooli kasuks. Näiteks Wii U või hoopis Steami-konsool, mis peaks 2014-2015. a müügile jõudma.

Eelpool on tegemist minu isikliku arvamuse ja tehtud otsustega. Millist konsooli osta, millist mitte ja mis on kellegi jaoks oluline konsooli valimisel, peab siiski igaüks ise otsustama.

Või kui raha ja võimalusi on, miks mitte osta omale kõik uue põlvkonna konsoolid? Igal konsoolil on täna siiski omad plussid ja omad miinused. Konkurents on täna mänguturul tihe ja see on meie kui kasutajate jaoks ainult positiivne.